Avunhakijalle

Tässä tietopaketti kaikille avunhakijoille. Tämä kannattaa lukea, jos olet hakemassa apua tai olet jo hakenut ja mietit miten asiasi etenee.

Kuka voi hakea apua?
Apua voivat hakea kaikki Suomessa asuvat henkilöt, joilla on KELA-kortti. Apua voi hakea ainoastaan omalle perheelleen. Hope yhdessä & yhteisesti Lappeenranta auttaa vähävaraisia ja kriisin kokeneita lapsiperheitä koko Etelä-Karjalan alueella. Pelkkiä aikuistalouksia emme voi auttaa.

Miten haen apua?
Nettisivuiltamme löytyy avunpyyntölomake, joka kannattaa täyttää mahdollisimman tarkasti. Erityisesti lähettäjän sähköpostiosoite on oltava oikein. Mikäli se on kirjoitettu väärin, emme saa yhteyttä avunhakijaan. Avunpyyntölomake löytyy täältä -> https://hopeyhdistys.fi/kaipaan-apua/

Kuinka kauan avunsaanti kestää?
Käsittelemme avunpyynnöt saapumisjärjestyksessä. Lähetettyäsi avunpyynnön, vastaamme siihen kolmen vuorokauden kuluessa. Mikäli meiltä ei tule vastausta kolmeen päivään, syy on virheellisessä sähköpostiosoitteessa. Lähetäthän uuden hakemuksen avunpyyntölomakkeella. Kun avunpyyntö on saapunut meille, se laitetaan pakkausjonoon. Pakkausjonoa on tavallisesti kahdesta kolmeen viikkoa. Ruuhkaisimpina aikoina saattaa olla kymmeniä avunpyyntöjä jonossa, ja silloin avunsaamiseen voi mennä pidempikin aika.

Apukassi, mitä se sisältää?
Pakkaamme apukassiin käytettyjä, lahjoituksina saatuja lasten ja nuorten vaatteita, kenkiä, leluja, pelejä, kirjoja ja urheiluvälineitä. Mahdollisuuksien mukaan pakkaamme myös hygieniatarvikkeita kuten hammasharjoja ja -tahnoja, saippuaa, shampoota, deodorantteja, vauvan vaippoja, parranajovälineitä, pesuaineita jne. Pakkaamme myös kuivaruokatarvikkeita ja lahjakortteja, jos niitä on meille lahjoitettu. Rahaa meiltä ei saa.

Milloin ja mistä voin hakea apukassini?
Kun apukassi on valmis noudettavaksi, ilmoitamme siitä sähköpostitse. Varastomme sijaitsee Lappeenrannassa, osoitteessa Standertskjöldinkatu 1 ja apukassien noutoja varten vapaaehtoiset ovat varastolla kahtena päivänä viikossa. Saat sähköpostiisi tiedon näistä päivistä ja ajoista. Ota mukaasi KELA-kortti. Kassit on noudettava kahden viikon kuluessa ilmoituksesta. Mikäli apukassit jäävät noutamatta, puramme ne takaisin hyllyyn.

Kuinka usein voin hakea apua?
Apua voi hakea neljän (4) kuukauden välein. Jos olet saanut edelliset apukassit tammikuussa, voit hakea apua seuraavan kerran toukokuussa. Myös noutamatta jääneet apukassit lasketaan ja siirtävät seuraavaa avunpyyntöaikaa.

Mitä jos lapseni kengät hajoaa, mutta hain apukassini vasta viime kuussa? 
Voimme akuutisti pakata jonkin yksittäisen asian, mikä lapseltasi puuttuu tai on hajonnut. Pääsääntöisesti apua saa neljän kuukauden välein, mutta esimerkiksi hajonneiden talvikenkien tilalle voit pyytää uusia jo aikaisemmin. Laita tässäkin tapauksessa hakemus avunpyyntölomakkeella.

Mikäli sinulla on kysyttävää, tavoitat meidät parhaiten sähköpostitse osoitteesta lappeenranta@hopeyhdistys.fi. Muistutamme, että toimimme täysin vapaaehtoisvoimin ja jakamamme apu on lahjoitettua. Toisinaan meitä puuttuu paljonkin jonkin koon vaatteita ja kenkiä, joten apukassit eivät koskaan ole täysin samanlaisia keskenään. 

Kommentit

Suositut tekstit