Keitä me olemme?

Olemme Hope Lappeenranta ja olemme toimineet Lappeenrannassa joulukuusta 2017 alkaen. Toimimme vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Autamme vähävaraisia ja kriisin kokeneita lapsiperheitä koko Etelä-Karjalan alueella. Varastomme sijaitsee Kaukaalla, jossa järjestämme viikoittain lahjoitusten vastaanottoa ja josta apua tarvitsevat perheet hakevat heille pakatut apukassit. Tällä hetkellä meillä on noin 30 vapaaehtoista, joista viikoittain aktiivisesti toiminnassa mukana on noin puolet.

Lappeenrannan vapaaehtoisia varastolla.

MIKSI ME OLEMME?

Meillä on tavoite, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus hyvään arkeen. Vähävaraisuus ja köyhyys koskettaa monia perheitä ja me haluamme auttaa näiden perheiden lapsia ja nuoria ja tukea samalla koko perhettä.

MITÄ ME TEEMME?

Tärkein tehtävämme on kierrätetyn vaateavun vastaanotto ja sen jakaminen asiakasperheille. Varastollamme käy viikoittain vapaaehtoisia pakkaamassa perheille apukasseja, joihin pakataan vaatteiden, lelujen ja kirjojen lisäksi mahdollisuuksien mukaan hygieniatarvikkeita, kuivaruokaa ja toisinaan myös elokuva- tai uimahallilippuja sekä erilaisia lahjakortteja.

Meillä on myös harrastustukitiimi, mikä perustettiin lokakuussa 2018. Tuen piirissä ovat tavalliset vähävaraiset perheet, joiden lasten harrastuksen jatkuminen on epävarmaa vanhempien taloudellisen tilanteen ja kalliiden harrastusvälineiden, kausi- tai jäsenmaksujen vuoksi.

Kaikki avustukset joita jaamme, ovat lahjoituksia joko yksityisiltä ihmisiltä tai eri yrityksiltä ja organisaatioilta. Tämän vuoksi avustukset eri perheiden kesken eivät koskaan ole täsmälleen samanlaisia. Kohtelemme kuitenkin perheitä tasapuolisesti ja pyrimme auttamaan aina parhaalla mahdollisella tavalla, mikä sillä hetkellä on mahdollista.

MITEN VOIT AUTTAA?

Voit auttaa lahjoittamalla meille hyväkuntoisia, ehjiä, puhtaita ja ajanmukaisia lasten ja nuorten vaatteita, kenkiä, leluja, kirjoja, elokuvia, pelejä, urheiluvälineitä, vauva-ajan tarvikkeita, hygieniatuotteita ja lämpimässä säilyvää kuivaruokaa. Otamme vastaan myös lahjakortteja esimerkiksi ruokakauppoihin, vaatekauppoihin ja ravintoloihin. Lisäksi meille voi lahjoittaa sisäänpääsylippuja muun muassa huvipuistoihin ja kylpylöihin. Voit tehdä myös rahalahjoituksen tilillemme:

FI19 5630 0020 3003 12.
Viite 3104 ohjaa varat Lappeenrannan toimipisteen toimintaan.

Keräysluvan saaja: Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry. Luvan myöntänyt viranomainen: Poliisihallitus, 13.5.2019. Luvan numero: RA/2019/425. Keräyksen toimeenpanoaika ja -alue: 15.9.2019-14.9.2022 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään vähävaraisten lapsiperheiden ja huostaan otettujen lasten tukemistyöhön Suomessa.


MITEN MUKAAN TOIMINTAAN?

Mikäli vapaaehtoistyö kiinnostaa ja haluat olla mukana Hope Lappeenrannan toiminnassa, otamme mielellämme mukaan uusia, auttamishaluisia vapaaehtoisia! Mukaan pääset täyttämällä lomakkeen osoitteessa https://hopeyhdistys.fi/tervetuloa-vapaaehtoiseksi-hopeen/ . Otamme sinuun yhteyttä mahollisimman pian!

MITEN HAEN APUA?

Se, että pyydät apua, tarkoittaa, että välität ja rakastat lastasi. Löydät avunpyyntölomakkeen, osoitteesta https://hopeyhdistys.fi/kaipaan-apua/ . Täytä kaikki kohdat huolellisesti ja jää odottamaan vastausta. Vastaamme sähköpostilla 1-3 päivän kuluessa. Mikäli et saa meiltä vastausta, on todennäköisin syy se, että kirjoittamasi sähköpostiosoite on virheellinen, emmekä saa sinuun yhteyttä.

"Meillä ei ole kynnystä auttamiseen eikä kynnystä pyytää apua."

Jatketaan yhdessä auttamista tänäkin vuonna ja pidetään huolta itsestä ja toisistamme. Näet uusimmat kuulumiset seuraamalla Hope Lappeenrannan sivuja FaceBookissa ja Instagramissa!

Terveisin,

Hope Lappeenrannan vapaaehtoiset


Kommentit

Suositut tekstit