Meitä tarvitaan

Tavallisesti meiltä pyydetään lapsille sisä- ja ulkovaatteita.
Syksyn tullen olemme huomanneet, että Hopen toiminnalle on todellinen tarve Etelä-Karjalan alueella. Avunpyyntölomakkeen avautuessa kesän lopulla, meille saapui kymmeniä hakemuksia muutaman päivän aikana. Tahti on toki rauhoittunut siitä, mutta edelleen saamme päivittäin yhden tai useamman avunpyynnön. Uusia asiakasperheitä on tullut kesätauon jälkeen paljon ja tällä hetkellä noin puolet pakkaamattomista avunpyynnöistä on uusien perheiden lähettämiä. Yhteensä olemme pakanneet apukassit kesätauon jälkeen jo 71 perheelle ja tällä hetkellä noin 20 hakemusta on jonossa odottamassa pakkaamista.

Vapaaehtoisilla on siis riittänyt hommaa, mutta meillä onkin varastolla aivan supertyyppejä tekemässä hyväntekeväisyyttä suurella sydämellä ja olemme selvinneet kiireisestä syksystä erittäin hyvin! Mittarina voidaan pitää sitä, ettei yhdenkään perheen ole tarvinnut odottaa apukassiaan kuukautta kauempaa (tavallisin odotusaika meillä on noin yhdestä kahteen viikkoa) ja perheiltä saadut palautteet ovat olleet pelkästään positiivisia. Se on meille kaikkein tärkeintä, että apukassin sisältö tuo kaivattua apua lapsen ja nuoren elämään, oli se sitten lämmin talvitakki, kauniit villasukat tai hyvältä tuoksuva suihkusaippua.

Lahjoituksena vastaanotettuja hygieniatarvikkeita.
Ilahduttavaa on ollut myös se, miten hyvin lahjoittajat ovat huomioineet meidät! Olemme toisinaan esittäneet Facebook-sivuillamme niin sanottuja täsmätoiveita esimerkiksi uusien alushousujen, hygieniatuotteiden tai ruoan suhteen. Ja aina huutoomme on vastattu! Olemme saaneet syksyn aikana ison määrän uusia alushousuja asiakasperheiden lapsille pakattavaksi, lähes kaikkiin apukasseihin on riittänyt hygieniatuotteita ja ruokaakin olemme voineet pakata. Vaikka Hope yhdessä & yhteisesti ry:n tärkein ja pääasiallisin tehtävä on pakata vähävaraisille lapsiperheille kierrätettyä vaateapua, on ollut silti mukava huomata, että uskomattomien ja hyväsydämisten lahjoittajien avulla olemme voineet laajentaa auttamistamme muihinkin tärkeisiin asioihin. Keskiviikon lahjoitusillat ovatkin olleet täynnä ihania kohtaamisia lahjoittajien kanssa ja varastomme ovet ovat käyneet koko illan.

Lähiaikoina vietämme urheiluvälinepäivää, jonne kutsumme perheet valitsemaan ja sovittamaan monoja, luistimia ja muita harrastusvälineitä. Olemme vastaanottaneet syksyn aikana salibandymailoja, pulkkia, suksia ynnä muita sisä- ulko- ja talviliikuntavälineitä ja pian pääsemme jakamaan niitä eteenpäin. Lahjoituksilla on iso merkitys monen lapsen ja nuoren liikkumisessa.

Loppuun vielä erään äidin lähettämä palaute:
  
"Heippa! 

Nyt on pakko laittaa oma-aloitteisesti palautetta teille ja lahjoittajille! 

Saatiin tänään meidän apukassi ja tähän mennessä valehtelematta _paras_ kassi mitä ollaan saatu! 

Aivan ihania ja siistejä vaatteita ja lisänä paljon muuta mitä ei edes osattu odottaa! Poika oli niin iloinen muutamasta lelusta ja kirjoista.

Aivan tajuttoman suuri kiitos jokaiselle lahjoittajalle ja tietty teille pakkaajille, teette mahtavaa duunia ❤ Ja aivan ihanaa syksyn jatkoa!"

Kaunista syksyä toivottavat
Hope Lappeenrannan vapaaehtoiset

Kommentit

Suositut tekstit