Harrastustukitiimi esittäytyy

”Tuen saaminen teiltä oli aivan loistavaa ja helpotti lapsen harrastamista, mikä on aika pitkälti tukien varassa. Lapsi oli onnellinen kun pystyi jatkamaan harrastusta.”  

Näin kirjoitti eräs vanhempi, saadessaan lapsensa harrastusmaksuihin tukea Hope Lappeenrannan harrastustukitiimiltä.

Harrastustukitiimi perustettiin lokakuussa 2018 ja se on tähän mennessä avustanut yli kolmenkymmenen lapsen ja nuoren harrastusmaksuissa. Tuen piirissä ovat tavalliset vähävaraiset perheet, joiden lasten harrastuksen jatkuminen on epävarmaa vanhempien taloudellisen tilanteen ja kalliiden harrastusvälineiden, kausi- tai jäsenmaksujen vuoksi. Tukea on jaettu myös peli- ja kisamatkoihin sekä leireihin, jotka voivat olla liian kalliita perheen itse maksettavaksi, mutta hyvin tärkeitä harrastavalle nuorelle.


”Taloudellinen tiukkuus voi yllättää, kuten meillä perheenjäsenen sairastumisen ja onneksi toipumisen myötä. Pojan rakas harrastus sai tukea teiltä ja tuki helpotti minua vanhempana merkittävästi, koska sillä hetkellä yksi stressin aihe oli vähemmän."

Harrastustukitoiminta pyörii täysin lahjoitusvaroin, joten rahaa on jaettavaksi rajallisesti ja tiimi miettii aina tapauskohtaisesti kunkin hakemuksem kohdalla, onko tukea mahdollista antaa. Tukitiimi on saanut raha-lahjoitusten lisäksi lahjakortteja, joilla on mahdollistettu muun muassa ratsastus- ja tanssitunteja. Oman harrastuksen jatkuminen on monelle lapselle ja nuorelle valtavan tärkeä asia. Harrastuksen jatkuminen lisää hyvinvointia ja mahdollistaa mieleisen tekemisen ja itsensä kehittämisen lisäksi myös ystävyyssuhteiden syntymistä ja ylläpitoa.
 
”Teiltä saamamme harrastustuki oli korvaamaton apu perheellemme. Tyttäreni harrastaa ratsastusta. Hän on kokeillut monia muita harrastuksia, mutta hevoset ovat vieneet sydämen. Tytär on myös todella temperamenttinen ja hermostuu helposti ja nopeasti. Hevosten kanssa harrastaminen on tuonut hänelle malttia ja auttanut keskittymään ja rauhoittumaan, joten tämä harrastus on auttanut häntä myös näin."
 
Ratsastuksen lisäksi tuettuja harrastuksia ovat olleet muun muassa voimistelu, tanssi, salibandy, musiikki, karate, uinti, pesäpallo, sirkus, cheerleading, koripallo ja yleisurheilu. Tukitiimissä työskentely palkitsee ja on ollut mahtava todeta, että monen lapsen ja nuoren harrastus on saanut jatkua ja vanhempien taloudellinen tilanne ei ole harrastusmaksujen vuoksi kiristynyt entisestään. 

"Tuen saaminen mahdollistaa meitä kohdentamaan kausimaksuihin varatut rahat tärkeisiin varustehankintoihin. Myönnetty tuki edesauttaa mieluisan ja pitkäaikaisen harrastuksen jatkumista. Meille jäi vahvasti tunne, että on ihmisiä ja tahoja jotka välittävät aidosti. Päällimmäisin tunne on kiitollisuus.

Yhdenkään lapsen harrastuksen ei pitäisi olla kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta ja tässä Hope Lappeenrannan harrastustukitiimi haluaa olla mukana auttamassa.

Reipasta syksyä toivottavat
Hope Lappeenrannan vapaaehtoiset

Kommentit

Suositut tekstit