Toivon päivän toiveet - päivitetty 31.5.

Hopen valtakunnallinen Toivon päivän kampanja käynnistyi tänään. Haluamme antaa kaikille nuorille mahdollisuuden unelmoida, joten kysyimme asiakasperheidemme 12-17-vuotiailta lapsilta ja nuorilta heidän unelmistaan ja toiveistaan. Pyysimme, etteivät vanhemmat ohjailisi nuorten toiveita, eikä mitään toivetta pidettäisi liian isona tai pienenä. Saimme paljon vastauksia ja tässä blogipostauksessa on lueteltuna kaikki Toivon päivän toiveet ja toimintaohjeet Sinulle, jos haluat toteuttaa nuoren toiveen.

Miksi Toivon päivän kampanja?
Mahdollisuus on mahdollisuus ainoastaan silloin, kun siihen voi tarttua. Lapsiperheiden kohtaama köyhyys kaventaa mahdollisuuksia tässä hetkessä ja pahimmillaan myös pitkällä tulevaisuudessa, altistaen samalla syrjäytymiselle ja eriarvoisuudelle. Yksilön tasolla mahdollisuudet ja niihin tarttuminen saavat elinvoimansa unelmoinnista ja toivosta. Ilman unelmia harvakaan meistä näkee ympärillään mahdollisuuksia.


Jos haluat toteuttaa toiveen tai sinulla on kysyttävää, laita meille sähköpostia osoitteeseen lappeenranta@hopeyhdistys.fi. Merkitsemme valitsemasi toiveen toteutuneeksi ja ilmoitamme siitä kampanjan päätyttyä nuorelle. Toivon päivä jatkuu 4.6.2019 saakka.

Seuraavaksi ne tärkeimmät, eli toiveet. Toiveet julkaistaan sanasta sanaan niin kuin ne on meille kirjoitettu. Olemme kirjoittaneet sinisellä värillä jo toteutuneet toiveet ja mustalla kirjoitetut ovat edelleen toteutumatta.

Tyttö 17 v
No, et miul ei ois masennusta ja ahdistusta. Toivon et ois paljon meikkejä ja meikkausvälineitä kuin ammatikseen meikkaavilla , et aina ei ois joku loppu. Adidaksen vaatteita koko s/ m kesäksi ja nillä vaatteilla, kauniisti meikattuna tuntisi elävänsa ja pääsisi poikakaverin kaa kesälomaretkelle lintsille tai tykkimäkeen.

Tyttö 13 v
Hyvä puhelin, tabletti ja vaatelahjakortti


Tyttö 14 v
Hyvä puhelin, tabletti ja vaatelahjakortti


Tyttö 15 v
Saisi sisustaa tulevaa omaa kotia uusilla huonekaluilla, läppäri, puhelin. vaatelahjakortti


Poika 13 v
Samsung Galaxy S10+. Liput jonnekin kivaan paikkaan missä voisi viettää aikaa perheen kanssa kesälomalla.


Tyttö 13 v
Elokuvalippu. Hesburger lahjakortti


Poika 16 v
Suurimpana toiveena olisi saada pelitietokone/läppäri, mistä olisi hyötyä myös kun hän lähtee opiskelemaan ammattikouluun, pelikuulokkeet, Dimexin työvaatteet, mopoiluun sopivat maiharit, TV, Playstation one ja salikortti.


Tyttö 17 v
Toiveena olisi saada kalligrafi kynä, manga tusseja sekä kankaita vaatteiden tekoa varten. (Esim. collegekangasta tai muuta joustavaa kangasta). Kaikki värit ja kuviot/yksiväriset kelpaavat.

Poika 13 v
Polkupyörä, hygieniatuotteita


Poika 12 v
Kännykkä, lahjakortteja Stadium, New Yorker, Hesburger, Finnkino, Mäkkäri


Tyttö 16 v
Lahjakortti New Yorker


Poika 14 v
Bluetoothkuulokkeet android


Poika 12 v
BMX temppupyörä

Poika 15 v
Nää toiveet ei ole mitenkää järjestyksessä koska jokainen toive on sellainen joka auttaa minuu pitkällä tähtäimellä kohti itsenäistymistä ja auttaa opiskelussa. Ensinnäkin toivon mopon. Kortti miulta löytyy koska suku oli sen synttärilahjaksi ostanut. Mutta mopot on niin kalliita jopa käytettyinä että meillä ei ole varaa ostaa. Mopo saisi olla käytettykin kunhan olisi tieliikennekelpoinen ja hyvässä kunnossa ettei osiin tarvitsisi säästää. Mopolla pääsisin kouluun täältä syrjästä paljon helpommin, olisin itsenäisempi, pääsisin rippikouluun ilman kyytien kerjäämistä (äitillä ei autoa) ja mopon voisin antaa pikkuveljelle kunhan itsellä olisi ajokortti autoon. Tämä toive auttaisi minua ja veljeä, ei pelkästään minua.


Toinen toive olisi kunnon tietokone sillä haluan jatkaa vuoden päästä lukioon ja se olisi avuksi opiskelussa nyt yläasteella ja sitten lukiossa. En ole ikinä omistanut tietokonetta eikä meillä ole tietokonetta. Nettiin pääsee vain puhelimella joka sekin on näyttö hajalla jo 3 vuotta, mutta toimii vielä.

Poika 12 v
Pyörä, ehdottomasti uusi ihan kaupasta ostettu pyörä, miulla ei ole ikinä ollut ihan ihan uutta pyörää. Mutta pyörän pitäis olla 29 tuumaa ja maastopyörä niin voisin mennä jatkaa mtb harrastusta ja pääsisin kouluun tunnin sijaan 15min ja voisin itse pyöräillä partioon. Voisin sit antaa pikkuveljelle miun vanhan pyörän kunhan se vähän kasvaa.


Toinen toive olis joku reissu koko perheen kans sillee että kaikki 6 pääsis lähtee niin sen pitäis olla kesälomareissu. Niin ja sen pitäis olla kotimaan reissu koska muuten pitäis hommata passit kaikille eikä meillä sit riittäis rahat ruokaan. Oletetaan että saadaan mummin auto lainaan sille reissulle niin sit pitäis toivoo bensaakin autoon että päästäs lähteen, ja sit pitäis syödäkki sillä reissulla ja meiltä jossain abc asemilla syöminen maksaa jo ainakin 80e. Ja majoituskin maksaa. En mie voi toivoa sittekään reissua ku siihen pitäis olla niin paljon rahaa, enkä voi toivoa bensaa, syömisiä, ja majoituksia ja tekemistä.
Ehkä mie toivon New yorkerin tai h&m isoa lahjakorttia että saisin ihan itse valita koko vuodeksi vaatteet koska mie saan sukulaisilta vaan synttäreinä uuden puseron tai housut. Tai sit toivon ihan uuden kännykän ku miulla meni yli vuosi sit rikki enkä ole uutta saanu vieläkään ku ne on niin kalliita.

Poika 16 v
Kyselin minun 16 v. pojalta mitä toiveita olisi. Pari päivää mietittyään hän sanoi että TOMTOM SPARK S MUSTA URHEILUKELLO olisi kiva. Hän on tosi urheilullinen ja liikkuvainen poika.


Poika 12 v
On todella  kiinnostunut metsästyksestä ja kalastuksesta ja hän haluaisi saada niihin sopivat välineet ja/tai tarvikkeet.

Poika 15 v
Tykkää ranskalaisesta laulajasta Mylene Farmerista ja hän haluaisi saada hänen cd-levyn ja Mylene Farmer t-paita ja vieläkin yksi vanha juttu,hän on tosi pitkäaikainen Lara Croftin fani ja hän unelmoi Lara figuurista. Myöskin hän harrastaa kuvataidetta/piirustusta ja hän aina tarvitsee piirustustarvikkeita ja välineitä.

Poika 12 v
Rantaloma perheen kanssa Bulgarian Albenassa. Olimme muutama vuosi sitten siellä, niin poika haaveilee siitä rantalomasta joka vuosi. Emme kuitenkaan pääse enää käymään siellä emmekä missään muualla.
Perhelippu Vantaan Superparkiin.
Lahjakortti urheilukauppaan. Haluaa ostaa Adidas housut, käppi, Adidas painitrikoo, uimalasit.


Poika 12 v
Adidas Telstar jalkapallo ja uusi polkupyörä 26’


Tyttö 13 v
Cosplay tavaroita ja asusteita, uuden puhelimen, anime tyylisen lakanasetin.


Poika 12 v
uusi puhelin, technics legoja, Adidas huppari ja housut, tietokone.


Poika 12 v
Playstation 4


Poika 15 v
Kunnollinen pelitietokone


Tyttö 15 v
Tarvitsisi polkupyörän. Toiveena olisi 28" vaihdepyörä. Toisena toiveena vaatelahjakortteja.


Poika 17 v
Tarvitsisi 28" maastopolkupyörän . Toisena toiveena olisi PlayStation 3-4 pelikonsoli tai Xbox.


Tyttö 13 v
Hän siirtyy syksyllä ylä-asteelle, englannin kielen painotteiseen opetusryhmään. Hän toivoo siksi omaa tietokonetta, siitä olisi paljon apua hänen opiskelussaan.


Poika 17 v
NO miun suurin toive ois päästä pelaamaan NBAha ammatilaisena koripalloo. Pienemmästikki iha mihi vaan vaik jonnekki eurooppaan mut ammattilaiseks kuitenki. Nii ja tähän sit on yhteys se toive ja rukous että äitil ois aina tarpeeks rahaa maksaa miun kausimaksut tai joku edes auttas äitii hakee apuu että sais kausimaksut maksettuu että saan pelata Namikas.
Niin ja jos saisin uuet koriskengät, yhel ruotsalaisel nettisivul oli yhet 130 euroo maksavat mitkä ois iha jees mut ne on hitiksee kalliit.
Sellane vähä höpö unelma, että ois edes yks kuukaus niin ettei äitin tarviis itkee että meil riittää rahat ostaa lihaa ja kasviksii ja kaikkee koti asioita.
Sit viel sekii toive ois että saisin Sykkeelle vuodeks jäsenyyden.
Kauheelt tuntuu listata näin paljo kaikkee , eihän näit varmaan saa mut sainpa edes tilaisuuden jakaa miun haaveksii. Kiitos siitä.

Poika 12 v
Miun haave ois että ois isoja vanereita ja paljon erivärisii spray -maaleja ja sellasii erikokosii suuttimii ja sit joku joka osais opastaa spray maalaamaan jossain mis siihen on lupa.
Ja sit tavata sellasii lappeenrannan räp ihmisii niiku esim Laineen Kasperi  ja mitä niitä nyt on mut toi Laineen Kasperi on paras, ne vois opastaa sanojen tekemisissä ja semmosissa. Se ois kyl niin hienoo!!

Nii ja sit mie tahtoisin oman läppärin mil vois tehän claasroom läksyi ja semmosii. En ois sil niiku koko ajan jossai peleissä tai silleen koska oisin niiku sovittu äitin kans. Vähä pelei sit ku kaikki läksyt on tehty.  
Unelmana miul ois myös semmone 24 tuumane maastopyöräkii jos mie saisin uuden niin miun pikkuveli sais miun vanhan nii silläkii ois ehjempi pyörä.


Poika 14 v
Miun haaveena ois semmonen pelipöytätietokone. No voisin mie tehä sil koulutyötkii. Ja että jos saisin mustan jopon. Ois kyl niin cool..
Jos voisin käydä ostaa vaik jostai New Yorkerist tai jostai äitin kans miulle uusii housui ja huppareit.
Miul jotenkii ei oo kauheest mitää haaveit ja unelmii. jotenkii semmone sama vähä mitä velikin sano että ois joku kuukaus tai vaik useempikii ettei äitin tarviis olla huolissaan siitä mite rahat riittää ruokaan.
Joskus mie oon toivonu että joku auttas äitii käymään kaupas autolla kun äitin käsiin ja selkään koskee kun sen pitää kulettaa ruoka ym asiat kestokasseil ja semmosel kauppakärril.
NIIN  miun yks iso unelma ois että joku lainais autoo mihin mahuttas myö pojat kaikki ja mein sisko ja äiti tietysti ja ajais meitä käymään ihan vaikka vaan yhdenpäivän matkan Tuuupovaarassa mein isomummolla joka on jo 93v. Iha tyhmä haave varmaan teiniltä. lol. Halusin vaa pysähtyy joskus viel siel Kiteellä Pajarin Hoviin munkkikahville, niiku aina iskän kans pysähyttii , nii tietty sillon ku iskä viel oli olemas ja käytii isomummol. Käytäs varmaan useemminkii mut meil ei oo autoo. Menis edes isoveli autokouluun, niin mut ei meil ois varaa siihe autookaan.
Kiitti kuitenkii kun sain toivoo.


Tyttö 12 v
Lahjakortti vaatteisiin.


Poika 12 v
Suurin haave olisi päästä käymään Kreikan Ateenassa.
Tämä on suuri haave, hieman vaiettukin aihe kun emme ole koskaan matkustaneet Tamperetta pidemmälle, ja sielläkään ei olla useampaan vuoteen käyty.
Nyt kun sanoin että jutellaan hänen haaveista, että mikä olisi sellainen unelma.
poika on ollut pitkään kiinnostunut Kreikan historiasta ja koulussakin lukuaineissa hyvin pärjännyt.
Keskustelimme myös että kenen kanssa haluaisi reissuun lähteä, niin äidin ja ehkä pikkuveljen. Pikkusiskot eivät pääsisi mukaan, kuulemma voisivat eksyä. Huomaavaisesti ajateltu.
Olisihan se äidistäkin ihanaa jos saisi viettää pojan kanssa laatuaikaa, sitä ei yksinhuoltajana useinkaan pysty tarjoamaan.
Toinen haave oli toimiva peli tietokone. Pelaa paljon, oppinut kieliä kiitettävästi ja luokkakavereiden kanssa sosiaalista kanssakäymistä kun porukalla pelaavat. Se että saa kuulua porukkaan on tärkeää. Nykyinen läppäri ei oikeen jaksa peliä pyörittää.
Mutta suurin haave on matka äidin kanssa (minä olen itse ollut onnellinen näistä keskusteluista ja että tämä välillä niinkin kiukkuava esiteini haluaisi äidin kanssa reissuun lähteä, muuten en saa enää mihinkään mukaan)
Monesti on poika todennut että tämä on kyllä niin kallis että ei kyllä koskaan toteudu mutta sanoin että aina voi haaveilla ♥️


Tyttö 17 v
Hän unelmoi matkustaa Saksaan.
Unelmoi että hänestä tulisi ompelija. Hän haluaa suunnitella ja ommella lasten vaatteita, tai ainakin aloittaa niistä ja suunnitella omaa mallistoa. Sen takia hän haaveilee ammattilaisesta ompelukoneesta, sovitusnukesta ja lahjakortista kangaskauppaan.
Hän unelmoi myös että hänellä olis oma TV, koska meillä kotona ei ole TV tä.
Myös haaveilee omasta skootterista tai moposta, vaikka käytetystä tai uudesta.


Tyttö 12 v
Suuri haave ollut pitkään että pääsisi vapaa-ajalla hevosten pariin toimimaan, ratsastamaan sekä hoitamaan heppoja, mutta hevosharrastus on kallista. Tulevalta kesältä toivoisi pääsevänsä lintsille tai power parkkiin tai oikeastaan mikä vaan huvipuistoreissu olisi mahtava.


Tyttö 12 v
Haluaa edetä uinnissa, kuuluu Lappeenrannan uimareihin. Olisi mahtavaa jos joskus hänellä olisi mahdollisuus kisauikkariin tai johonkin harjoitusleirille.
Unelmoi siis jostain harkkaleiristä tai lahjakortista urheilukauppaan, jossa hän voisi ostaa mieleisen ja oikean kokoisen uima-asun.


Tyttö 14 v
Haluaa edetä ratsastuksessa, kisatakin hieman enemmän. Olisi mahtavaa saada kesäksi hänen käyttämään talliinsa Einolan ratsastajat joku lahjakortti vaikka pari kertaa. Tai sitten lahjakortti vaikka XXL:n jossa hän voisi ostaa kerrankin kunnollisen ja turvallisen ratsastuskypärän.

Tyttö 13 v

Tyttö on pitkään toivonut uutta isompaa sänkyä, mutta perheellä ei ole ollut mahdollista ostaa uutta eikä perheen allergioiden vuoksi sänkyä voi hankkia käytettynä. Tähän liittyen hänellä olisi unelma päästä sisustamaan oma huoneensa täysin uusiksi kokonaan!
Tyttö haaveilee myös ulkomaanmatkasta johonkin rantalomakohteeseen sekä kesälomareissusta koko perheen voimin Tampereelle. Hän on aina halunnut käydä Särkänniemessä, mutta matkan ja ison perheen vuoksi sitä ei ole ollut mahdollista toteuttaa.
Hän sanoo, että parasta olisi päästä nauttimaan parin päivän reissusta jossain aivan muualla, kuin kotikaupungissa, kuulemma mieluiten etelässä.
Korvareiät, uudet kengät ja vaatteet yläkouluun menon kunniaksi olisivat tytön mukaan piristäviä juttuja!
Hän haaveilee myös kesätöistä, mutta 13 vuotiaalle ei kesätöitä vielä oikein tahdo löytyä.
Unelmien syntymäpäivä (29.6.) olisi kylpyläreissu tai jokin muu hauskanpito ruokailuineen parin hyvän ystävän kanssa.


Poika 13 v
Olisi ihana päästä johonkin lomalle. Hotelliin, syömään ravintolaan, katsomaan nähtävyyksiä, isoihin tavarataloihin, eläinpuistoon.


Poika 14 v
Playstation 4, pelitietokone


Poika 17 v
Telkkari omaan huoneeseen, älypuhelin


Tyttö 15 v
Tytär vastasi että ensimmäisenä hän haluaisi koko perheen voimin ulkomaanmatkalle. Toisena hän haluaisi suorittaa mopokortin jotta pääsisi helpommin liikkumaan mökillä ja kavereiden kanssa.
Kolmantena että pääsisi kerrankin shoppailemaan uusia vaatteita kun kasvaa koko ajan ulos vanhoista ja haluaisi kuulua joukkoon.
Neljäntenä oli toive uudesta sängystä. Haluaisi 120 cm jenkkisängyn.
Tulevaisuudelle oli myös haaveita, kun lähtee opiskelemaan olisi mahdollista saada oma asunto, minne voisi perhe tulla kyläilemään ja tila riittäisi myös yöpymään.


Poika 17 v
Tietokone tai tabletti, Powerpark


Poika 12 v
Hooverboard, Powerpark


Poika 12 v
Sähköpotkulauta, Powerpark


Tyttö 16 v
Ranneke kaverin kanssa huvipuistoon. Ravintola lahjakortti.Lahjakortti vaatekauppa.

Poika 12 v
Suurin toive polkupyörä 26 tuumainen.Käytetty olisi vallan mainio.Ainut ehto että olisi jalkajarrut . Rannekeet huvipuistoon. Ravintola lahjakortti (veisi perheen syömään)


Tyttö 12 v
polkupyörä/bluetoothkaiutin/bluetoothkuulokkeet


Poika 17 v
polkupyörä/bluetoothkaiutin/bluetoothkuulokkeet


Poika 12 v
Kaikki nindento switch pelit mitä mulla ei oo koska ne on hauskoja. Hirveesti pop figuureja koska ne on hienoja keräiltäviä esineitä ja hylly säilytys paikaks. Steven universe ja adventure time kamaa koska ne on ihan parhaita sarjoja. Pelinäppäimistön ja näytön. Marvel infinity war ja Endgame DVD:t.
Hirveesti pokemon kortteja koska ne on hienoja ja myös keräiltäviä.
999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999.99€ koska raha on tärkeää ja sillä voi ostaa paljon asioita


Tyttö 13 v
Ehjä puhelin rikkinäisen tilalle


Poika 15 v
Ehjä puhelin rikkinäisen tilalle


Tyttö 13 v
On olla hyvä ratsastaja.. Tallilla käynti on unelmaa mutta meidän perheelle arvokasta harrastusta (100e/kk).. Tulossa lahjoitus ratsastustarvikkeisiin. pyörällä olisi kiva polkea, mutta pyöräkin vetää jo viimoisia. Tallillekkin on matkaa noin 10km.
Puhelin on hajonnut ja haaveena olis saada uusi puhelin että pystyy pitämään yhteyttä ystäviin ja tietenkin äitiiin.


Tyttö 17 v
Tytär toivoisi uutta 120 leveää sänkyä. (aina on joutunut ostaa käytetyn.) Omaa ehjää polkupyörää, kampaamolahjakorttia ja että pääsisi risteilylle. Nämä toiveet tytär kertoi. Myös shamppoita ja deodorantteja yms hygieniatuotteita.

Kiitos kaikille tähän mennessä toiveita toteuttaneille! Olemme jo osalle perheistä ilmoittaneet toteutuneista toiveista ja saaneet erittäin iloisia ja onnellisia vastauksia.

Kommentit

Suositut tekstit