Helmikuun kuulumisia

Helmikuu on ollut Hope Lappeenrannalle hygieniatarvikekeräyskuukausi! Saimme avuksi kaksi Saimaan ammattikorkekoulun ensimmäisen vuoden sosionomipiskelijaa toteuttamaan laajaa keräystä. Opiskelijat Iines ja Hanna ovat jalkautuneet ympäri Lappeenrantaa eri K-marketteihin muutamina päivinä ja ottaneet vastaan hygieniatarvikelahjoituksia. Eniten on lahjoitettu saippuaa, hammasharjoja ja -tahnoja ja onkin ollut mukavaa pakata apukasseihin lapsille uusia hammasharjoja ja ikään sopivia hammastahnoja. Hygieniatuotteita kysellään paljon ja niistä on selvästi pulaa monessa vähävaraisessa perheessä. Kauppareissulla ei välttämättä ole enää mahdollisuutta ostaa shampoopulloa tai pyykinpesuainetta jos rahat riittävät juuri ja juuri ruokaan. Silti puhtaus ja hyvä hygienia ovat kaikkien oikeus ja kuuluvat tasa-arvoiseen elämään. Lapsen ja nuoren ei pidä joutua silmätikuksi likaisen tukan tai tahraisten vaatteiden takia. Meitä on ilahduttanut se, miten hyvin kauppojen keräyspisteisiin on tuotu lahjoituksia. Hannan ja Iineksen mukaan lahjoittajia on ollut kiva kohdata ja monet ovatkin tulleet kyselemään mitä keräyspaikalla tapahtuu. Rahalippaaseen on myös tullut lahjoituksia, koska se on monelle edelleen se helpoin tapa auttaa.


Iines ja Hanna keräämässä hygieniatuotteita K-market Rakuunassa.

Tämänkaltaiset tempaukset ovat helppoja myös lahjoittajille, kun lahjoituksen voi hoitaa kauppareissun yhteydessä! Isot kiitokset kauppiaille tästä mahdollisuudesta! Pyrimme järjestämään keräyksiä jatkossakin, että auttaminen olisi helppoa ja vaivatonta kaikille, jotka vain haluavat auttaa. Tulevia hygieniatarvikekeräyksiä on vielä tällä viikolla torstaina 14.2 K-market Ratakadulla klo. 14:00-17:00 ja ensi viikolla 20.2 K-market Tirilässä klo. 11:00-14:00. Näiden keräysten lisäksi hygieniatuotteita kerätään ensi viikon aikana myös Imatralla. Nuorisokeskus Hengaamo järjestää tiloissaan keräyksen 18.-21.2. Hengaamo sijaitsee osoitteessa Einonkatu 10 ja sieltä löytyy laatikko, minne tuotteet voi käydä viemässä. Ilmoitamme aktiivisesti omilla FaceBook-sivuillamme keräyspaikoista ja -ajoista. Kannattaa siis ottaa seurantaan Hope Yhdessä & Yhteisesti Lappeenrannan sivut.

Vaikka helmikuu on vasta puolessa välissä, me vapaaehtoiset mietimme jo tulevaa kevättä ja lämpeneviä ilmoja. Talvipakkasilla pakkasimme perheiden apukasseihin toppavaatteita, luistimia ja suksia, mutta vähitellen alamme jo kääntämään katseet kevääseen. Kun kausi vaihtuu, tarkoittaa se monelle perheelle kallista vaaterumbaa, kun edelliset välikausivaatteet ovat jäänet pieniksi. Olemme jo kaivaneet esiin välikausipuvut ja kengät, kuravaatteet ja kumpparit. Pakkauspyyntöjä on jatkuvasti jonossa ja tarve siisteille ja ehjille välikausivaatteille on kova. Asiakasperheidemme määrä kasvaa jatkuvasti eikä välikausivaatteista koskaan ole ylitarjontaa. Jos sinun lapseltasi on jäänyt pieneksi hyviä välikausihaalareita, takkeja, housuja, kenkiä tai kumisaappaita, otamme ne kiitollisina vastaan!

Huomenna vietetään ystävänpäivää! Hope Lappeenrannan väki toivottaakin kaikille lahjoittajille, yhteistyökumppaneille ja asiakasperheille oikein hyvää ystävänpäivää!

Kommentit

Suositut tekstit