Uutta kohti


Uusi vuosi lähti Lappeenrannan Hopen toimipisteellä ryminällä käyntiin, kun pidimme tällä viikolla varaston ovet auki lahjoittajille kahtena päivänä. Saimme aivan valtavan määrän vaatelahjoituksia, talviurheiluvälineitä ja ilahduttavan paljon myös leluja! Lämmin kiitos lahjoittajille! Monissa kouluissa alkaa näin vuoden alussa hiihto- ja luistelutunnit ja onkin ollut mahtavaa, että olemme voineet jakaa asiakasperheiden lapsille monoja, suksia ja luistimia. Niitä on nimittäin kysytty paljon! Tavoitteenamme on, ettei yhdenkään perheen lapsi jää ulkopuolelle koulun tai päiväkodin järjestämistä liikuntatunneista sen vuoksi, ettei ole ollut varaa hankkia tarvittavia välineitä. Meistä vapaaehtoisista on myös ihanaa, että voimme vaatteiden ja perustarvikkeiden lisäksi pakata perheen lapsille kivaa tekemistä sujauttamalla apukasseihin leluja, kirjoja ja pelejä tai vaikka liukuri ja pulkka! Pakkauspyyntöjä on sadellut joulukuusta asti runsaasti ja nyt vihdoin pääsemme purkamaan ruuhkaa, kun aloitamme apukassien pakkaamisen tulevalla viikolla.

Tämän vuoden yksi uusista asioista Hope Lappeenrannan toiminnassa on puhelinpäivystys. Meille voi soittaa tiistaisin kello 9:00-11:00 numeroon: 040-1569476. Muina aikoina puhelin on kiinni, mutta meidät tavoittaa hyvin sähköpostilla: lappeenranta@hopeyhdistys.fi. Avunpyyntöjä emme käsittele puhelinpäivystyksen aikana, vaan ne tulee lähettää edelleen verkkosivujemme kautta https://hopeyhdistys.fi/kaipaan-apua/.

Auttamistiimimmekin muuttuu välillä kun uusia vapaaehtoisia tulee ja toisinaan jotkut lopettavat. Tammikuun alussa tiiminvetäjämme Tiina siirtyi toisiin hommiin ja hänen seuraajakseen toisena tiiminvetäjäna Annin kaverina aloitti Riitta. Riitta on ollut Hopen vapaaehtoisena jo pitkän aikaa. Hän on sydämellinen ja toimelias hopelainen, joten Riitan työskentelytapa sopii mitä parhaiten Hope Lappeenrannan tiiminvetäjän ominaisuuksiin. Riitasta ja Annista tulee vielä oma blogipostaus myöhemmin! 

Tämän vuoden ensimmäinen keräys on Saimaan AMK:n sosionomiopiskelijoiden avustuksella toteutettava hygieniatarvikekeräys. Tavoitteena on kerätä perheiden apukasseihin muun muassa pesuaineita, hammasharjoja ja vaippoja. Hygieniatarvikekeräykseen voi helposti osallistua tuomalla meille lahjoituspäivinä avaamattomia hygieniatarvikkeita, mutta voit myös järjestää keräyksen työ- tai harrastusporukan kanssa. Monesti yhteisöt ja porukat innostuvat auttamaan kun siihen annetaan mahdollisuus! Ja muistakaa: jokainen lahjoitus on tärkeä. Vaikka keräys tuottaisi ainoastaan pari hammastahnatuubia, niille löytyy kyllä tarvitsija ja näin voimme helpottaa jonkun vähävaraisen perheen arkea. Ohessa olevan kuvan voi tulostaa, jos haluat järjestää keräyksen.


Hope täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja me kaikki vapaaehtoiset olemme ylpeitä siitä työstä mitä tähän asti on tehty. Jatkamme tänäkin vuonna arvojemme mukaista toimintaa auttamalla paikallisia vähävaraisia ja kriisinkokeneita lapsiperheitä suurella sydämellä! Lappeenrannan toimipaikalla on nyt reilun vuoden ajalta kokemusta auttamistyöstä ja uskomme, että tänä vuonna saamme vieläkin enemmän hymyjä maakuntaamme.

Pakkasterveisin,

Hope Lappeenranta

Kommentit

Suositut tekstit