Puhdasta, ehjää ja ajanmukaista vai likaista, rikkinäistä ja vanhanaikaista

Tämän vuoden puolella meillä on ollut yhteensä jo neljä lahjoitustavaran vastaanottoa ja olemme saaneet hyllyihin todella hyvin täytettä! Apukassien pakkaaminen on täydessä vauhdissa ja vuoden ensimmäiset apukassit on jo noudettu. Meistä vapaaehtoisista on ollut ihanaa nähdä miten tyytyväisiä perheitä varastoltamme on lähtenyt, kun apukassiin on pakattu siistejä ja tarpeellisia sisävaatteita sekä lämpimiä kenkiä ja toppapukuja. Kiitos siitä kuuluu teille lahjoittajat!

Valitettavasti lahjoitettujen vaatteiden seassa on liian usein täysin käyttökelvottomia vaatteita, mitkä olisi pitänyt jo ajat sitten kierrättää muulla tavoin kuin tuomalla Hopelle. Meidän tehtävämme on auttaa lapsia, ei toimia rikkinäisten vaatteiden kierrätyskeskuksena. Olemme hyvin tarkkoja siitä, millaisia vaatteita apukasseihin pakkaamme. Joskus perheen tilanne on se, että ne vaatteet joita asiakasperheen lapset meiltä apukasseissa saavat, ovat ne ainoat niin kutsutut uutta vastaavat vaatteet mitä he ovat pitkään aikaan saaneet päällensä pukea. Tämän takia vaatteiden on oltava puhtaita, ehjiä ja ajanmukaisia. Tästä me emme voi, emmekä halua joustaa. Tärkeintä on, ettei ketään lasta kiusata Hopelta saatujen vaatteiden takia, eikä yhdenkään lapsen tarvitse hävetä niitä vaatteita, joita päälleen pukee. Suhtaudumme apuakassien pakkaamisen perheitä kunnioittaen ja haluamme tehdä todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi tasa-arvoiset mahdollisuudet hyvään arkeen.

Rikkinäiset ja likaiset vaatelahjoitukset teettävät vapaaehtoisille paljon ylimääräistä työtä ja se aika on aina pois auttamisesta. Lajittelemme viikoittain useita jätesäkillisiä pois heitettävää vaatetta käyttökelpoisten vaatteiden seasta. Vaatteet ja kengät saattavat olla likaisia, reikäisiä, kuluneita, nyppyisiä tai homeisia. Lisäksi jätesäkit täyttyvät vaatteista, jotka eivät ole enää ajanmukaisia. Emme myöskään voi säilöä selkeästi aikuisille tarkoitetuja vaatteita, ja ne lahjoitetaan eteenpäin päihdehuollon käyttöön. Mutta valtava määrä roskiin meneviä vaatteita ajetaan lähes viikoittain Imatralle Partexille. Varastomme on melko pieni ja onkin kurjaa, että pahimmillaan lattioilla on yli kymmenen isoa jätesäkkiä viemässä tilaa ja odottamassa kuljetusta eteenpäin.

Teethän siis vapaaehtoistyötä jo kotona tarkastamalla vaatteiden kunnon. Olemme todella kiitollisia kaikista hyväkuntoisista 0-18 vuotiaille sopivista lasten ja nuorten vaatteista.

Alla on muutamia kuvia meille lahjoitetuista vaatteista, jotka päätyivät Partexille. 

Paidassa reikä ja printtikuvio kulunut.


Kauttaaltaan likainen välikausihaalari.

Hanskojen kuminauhat viruneet ja hapristuneet.

Likaiset ja kovettuneet talvihanskat.

Väritahrainen juhlamekko.

Haalistuneet ja reikäiset kengänkärjet.

Tulevalla viikolla Hope Lappeenrannan varastolle voi tuoda lahjoitusvaraa sekä keskiviikkona että lauantaina. Jos jonkun vaatteen tai tavaran kunto mietityttää, vastaamme mielellämme kysymyksiin. Meillä on aina aikaa jutella lahjoittajien kanssa ja tapaamme mielellämme heitä, joiden ansiosta me voimme auttaa lapsia koko Etelä-Karjalan alueella.

Hope Lappeenranta

Kommentit

Suositut tekstit