Tiiminvetäjän kynästä


Hopella on vuoden kiireisin aika menossa. Vapaaehtoiset pakkaavat ruokakasseja, huoltavat Lahjapuita, vastaanottavat lahjoja, jakavat ruoka-apua ja valmiiksi pakattuja apukasseja asiakasperheille. Varastolla on jatkuva kuhina.  Tavoitteena on saada apua jouluksi vähintään reilulle 150:lle perheelle ja jotta kaikki mattimyöhäset ehtivät mukaan määrä on varmasti lähemmäs 200.

Olen henkilökohtaisesti ylpeä isosta ja  upeasta tiimistämme. Näistä naisista jokainen on toiminnassa mukana koko sydämellään. Vanhempien palautteet ja lasten tuikkivat silmät auttavat meitä kiireen keskellä jaksamaan. Oman hektisen elämän ja vapaaehtoistyön rytmittäminen ei aina ole helppoa, sillä avuntarvitsijoiden määrä vain kasvaa. Onneksi meitä auttajia täällä Lappeenrannassa on paljon.

Joulu on lasten juhla ja yhdessä voimme tuoda joulun myös vähävaraiseen kotiin. Joskus tuntuu, että tästä yhteiskunnasta on välittäminen haihtunut kiireen keskellä jonnekin todella kauas, mutta viime päivät ovat Hopella osoittaneet jotain aivan muuta. Varastolla käy ovi tiuhaan ja keräyspisteillä varastot täyttyvät. Mese ja sähköposti puskevat viestejä lahjoittajilta. Tuntuu kuin koko Etelä-Karjala olisi mukana näissä auttamistalkoissa. Ja tämä on todella hienoa.  Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille!

Lahjapuu-keräys lähti isosti käyntiin usean keräyspisteen voimin. Eräs äiti sanoi varastolla, ettei hän olisi voinut ostaa mitenkään lapsille lahjoja. Luonnollisesti lapset toivovat sitä, mitä toisilla lapsilla näkevät. Eikä heidän kuulu edes miettiä sitä, ettei vanhemmilla ole sellaiseen varaa. Sillä surullisinta on siinä tilanteessa, kun kukaan ei uskalla edes toivoa mitään. Monet teini-ikäiset eivät uskalla toivoa, sillä heidän toiveensa on jäänyt jo niin monta kertaa toteutumatta. Pienet lapset uskovat sentään vielä joulupukkiin ja heidän lapsenuskonsa kannattelee joulun läpi. Ehkä sitten ensi vuonna..

Tässä me ulkopuoliset ihmiset voimme tulla vastaan ja ojentaa auttavan kätemme. Itsellenikin lahjapaketin ostaminen oli pieni ele, mutta tiedän sen tuottavan suurta iloa. Voin vain kuvitella lapsien silmien tuikkeen heidän availlessaan mieluisia joulupaketteja. Lapsissa on tulevaisuus ja me voimme vaikuttaa siihen, millainen tämä tulevaisuus on. Tänä jouluna voimme hankkia mieleisen joulupaketin, lahjoittaa ruokaa pöytään tai lahjoittaa kevätkaudeksi kivan harrastuksen. Lapsilta ei pitäisi viedä koskaan pois toivoa. Ja voin luvata, että te kaikki lahjoittajat tuotte joulun myös Hopen asiakasperheiden vanhempien sydämeen. Vanhemmat iloitsevat usein lapsiensa ilon kautta. Tässä erään äidin mietteitä Hopen toiminnasta:

Hopen kautta saadut vaatteet ja lelut ovat olleet meille todella suuri apu. Se tunne, mikä siitä tulee kun saa apua on sanoin kuvaamatonta. Kun olet henkisesti ja fyysisesti aivan lopussa ja varastolla on aina iloisia vapaaehtoisia ottamassa vastaan, niin se on aitoa välittämistä. Joulukeräys ja siihen mukaan pääseminen oli myös ihan uskomaton uutinen. Meille tuleekin pieni joulu. Lapset saavat lahjat ja kaikki saavat jotain pientä jouluista herkkua. Tämä on irrottanut jo useammat onnenkyyneleet tämän äidin silmistä. Silloin kun omalta hyvinvoinnilta katoaa pohja ja sitä pitää alkaa rakentaa pienistä murusista uudestaan, on vaikea uskoa, että asiat järjestyvät. En  olisi ikinä uskonut, että jostain saisi niin paljon apua kun meidän perhe on saanut Hopelta. Olette olleet uskomaton apu ja olen ikuisesti kiitollinen siitä millaista työtä teette. Kiitos vapaaehtosille ja kaikille lahjoittajille. 

Meillä ei välttämättä olisi ollut aikaa järjestää ruokakeräystä Lahjapuun ohella, mutta sille oli niin iso tarve, ettemme voineet jättää sitä tekemättä. Nykypäivänä eteläkarjalaisissa lapsiperheissä saattaa olla nälkä ja tälle asialla vain oli tehtävä jotain. Hopen ruokakeräys on olemassaolevia asiakasperheitä varten, jotta he voisivat tarjota lapsille edes vähän herkkuja jouluaattona. Olemme saaneet yhteydenottoja lahjoittajilta, jotka ovat valmiita lahjoittamaan perheelle kaikki jouluruoat. Tämäkin sopii, jos perhe antaa luvan yhteystietojen edelleenluovutukselle. Hopen varastolla kinkkuja yms. ei voi säilyttää, sillä meillä ei ole kylmälaitteita. Mutta lahjoittaja voi halutessaan toimittaa ruokalahjoituksen myös suoraan kotiin.

Tule mukaan auttamaan, sillä juuri sinua tarvitaan. Myös ensi viikon maanantaina 10.12. klo 10-12 ja keskiviikkona 12.12. klo 17-18.30 voit olla hyväntekijä,  sillä varaston ovet ovat auki joululahjoituksia varten. Otamme varastolla vastaan uusia joululahjoja, ruokalahjakortteja, lahjakortteja harrastuksiin, lahjakortteja teini-ikäisten joululahjoiksi, kuiva-aineita ja uusia vaatteita ja leluja, joita voimme kääriä joulupakettiin.

Lämpöistä joulunodotusta Sinulle ja läheisillesi.

Tiina Kervinen
Hope Lappeenrannan tiiminvetäjä






Kommentit

Suositut tekstit