Marraskuun kuulumisia


Joulukeräykset ovat muutamassa yrityksessä jo alkaneetkin ja  tässä vaiheessa  on hyvä pohtia, mitä kaikkea Hopella tapahtui maaraskuun aikana. 

Riitta hoiti ruoka-avun Hopen varastolle myös marraskuun ajan ja jakoi asiakasperheille Vaasan Oy:n tuoreita leipiä ja leivonnaisia. Avuntarvitsijoiden määrä on kasvanut samaa vauhtia kuin lahjoitusmäärä, joten Riittaa tulee keskiviikkoisin auttelemaan muutama muukin vapaaehtoinen. Joskus jaossa on ollut jopa yli 70 leipälaatikollista Joutsenon leipomomyymälän tuotteita. Kyseessä on siis varsin mittava ponnistus ennenkuin lahjoitus on aseteltuna pöydille jaettavaksi. Hopen ruoka-apu on tarkoitettu Hopen asiakasperheille.

Isänpäiväksi saimme jaettavaksi  muutamia mukavia yllätyksiä. Saimaan ammattiopisto Sampo mahdollisti isille hiustenleikkuuta ja parranajoa ja Scandic Lappeenranta City lahjoitti kahdelle perheelle isäinpäivän ruokailun. Scandic Lappeenranta Cityltä on vielä yksi ihana yllätys tulossa, mutta tästä tiedotetaan myöhemmin. Happy Beavers ilahdutti lapsia ja  lahjoitti meille 20 lippua Pomppumaailmaan .<3

LC Weerat järjestivät meille lelukeräyksen ja leluja tulikin - peräkärryllinen. Iso kiitos Weeroille ja keräykseen lahjoittaneille henkilöille. Autatte isosti asiakasperheitämme. Kun rahaa on vähän ja ruokakin vähissä, silloin ei lapsille hankita leluja. On hienoa, että saamme lahjoittaa siistejä ja ajanmukaisia leluja uusille leikkijöille. Niistä on iloa pitkäksi aikaa. Kunpa voisimme välittää lasten riemun myös teille. 

Kirjastolla Peliviikon keräys toi meille monta hyllyllistä pelejä. On palapelejä, lautapelejä, korttipelejä, konsolipelejä ja ihan kaikenlaisia pelejä. Kiitos keräykseen osallistuneille sekä kirjaston väelle. Pakkaamme pelejä vielä pitkään apukasseihin. :)

Saimme myös muutaman muun mukavan lahjoituksen esimerkiksi  20 kpl Titi-Nallen konserttilippuja. Nämä jaoimme nopeasti ruoka-avun jakamisen yhteydessä asiakasperheillemme. Tämä lahjoitus tuotti suunnattomasti iloa! Eräs äiti lähetti sähköpostia. 

"Eilen leipää hakiessa vanhempi tytär oli onnellinen, että taas voidaan tehdä iso satsi krutonkeja. Mutta kun isä kaivoi taskusta liput Ti-Ti Nalle konserttiin, niin silmät kirkastuivat entisestään. "

Tiimi kasvoi ihan uuteen ulottuvuuteensa marraskuun aikana. Meiltä on paljon; yli 70 henkeä. Tiiminvetäjistä on ollut hienoa huomata, miten samassa vuorossa nuoret lukiolaisnaiset ja eläkeläisrouvat viihtyvät tärkeän asian äärellä. Olemme erilaisia, eri-ikäisiä, mutta meillä on yhteisiä arvoja. Siksi viihdymme yhdessä auttaen muita. Tiimipalavereihin emme enää mahdu omaan varastoomme, siispä suunnittelemme toimintaamme lainatiloissa. 

Tiiminvetäjät piipahtivat esittelemässä tomintaamme Lappeenrannan lasten ja nuorten lautakunnan työkokoukselle. Hopen toiminta kiinnosti monia ja kokouksessa vastattiin moniin kysymyksiin.  Oli kuulema ilo kertoa Hopen porukasta, mikä puhaltaa yhteen hiileen. 

Etelä-Saimaa piipahti varastolla tekemässä juttua Hopen vapaaehtoisista. Odotamme mielenkiinnolla jutun ilmestymistä. Uutis-Vuoksi uutisoi isosti Hopen joulukeräyksistä ja muutenkin Hopen toiminnasta Etelä-Karjalassa. Median tuoma julkisuus tuo meille aina uusia asiakasperheitä, jotka eivät olisi muuten rohkaistuneet hakemaan apua. Ja toisinaan jokunen lahjoittaja ilmoittautuu tukemaan toimintaamme luettuaan meistä lehdestä. Muutama muukin lehti uutisoi Hopen joulukeräyksistä. Nyt kaikki mukaan! Apuanne tarvitaan.

Harrastustukitiimi käynnisti pienesti tomintaansa ja maksoi ensimmäisiä harrastuksiin liittyviä maksuja. Toivottavasti voimme ensi vuonna toimia isommin ja mahdollistaa useammalle lapselle kiva harrastus ja mahdollisesti läpi elämän kantava kipinä liikuntaan, taiteeseen, musiikkiin tai johonkin muuhun kivaan tekemiseen. Harrastuksen myötä lapsilla ja nuorilla on  kivan tekemisen lisäksi mahdollista saada uusia ystäviä ja kokea iloa omasta onnistumisesta. 

Asiakasmäärä jatkoi edelleen voimakasta kasvua, eikä osoita tasoittumisen merkkejä. Varasto pursuaa tälläkin hetkellä apukasseista. Toivomme, että asiakasperheet noutavat kassit mahdollisimman pian. Tilamme on ahdas ja meidän tarvitsee siivota ja järjestellä tula uudelleen ennen kuin joululahjat ja ruokatavarat alkavat kulkeutua ovesta sisään. Uusille avunhakijoille tiedoksi, että apukasseja pakataan seuraavan kerran viikoilla 3-4, sillä toppavaatteet, pipot, hansikkaat ja talvikengät ovat lopussa.

Emme ota tänä vuonna enää vastaan kierrätettyjä lahjoitusvaatteita, leluja yms. Teemme varastossa tilaa joulukeräyksille ja seuraava lahjoitusilta on ke 9.1.2019Ovat ovat kuitenkin auki aina 12.12. asti maanantaisin klo 10-12 sekä keskiviikkoisin klo 17-18.30 joululahjojen ja ruokatavaroiden lahjoittajille. Tervetuloa piipahtamaan varastolle. Vapaaehtoiset kasaavat yksittäisistä ruokatarvikkeita perheen koolle sopivat ruokakassit.

Joulukeräyksiin voi osallistua maanantaista alkaen. Muutamat yritykset ovat ilmoittautuneet mukaan keräyksiin lahjoittamalla tuotteitaan. Kiitämme myöhemmin joulukuulla kaikkia keräyksiin osallistuneita yrityksiä ja yhteisöjä.  Keräyksistä voi lukaista edellisestä blogipostauksesta. 

Lahjapuu-keräykseen ehti mukaan vielä Stora Enson Imatran tehtaat, jossa järjestetään mm. lipaskeräys. Tämä onkin hieno ele Kaukopään tehtailta, sillä juuri imatralaisten asiakasperheiden määrä kasvaa  nyt voimakkaasti. On hienoa, että henkilökuntanne auttaa oman lähialueensa vähävaraisia lapsiperheitä. 

Hope osallistuu 16.12. Lappeenrannan Joulutorille Marianaukiolle. Tulkaa moikkaamaan sinne vapaaehtoisiamme. Järjestämme arpajaiset ja kerromme toiminnastamme kaikille kiinnostuneille. Otamme Marianaukiolla vastaan myös lasten ja nuorten joululahjoja. Apuvoimina vapaaehtoisilla on myös Saimaan ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoita. 

Tästä näkee, että Hopella tehdään paljon erilaisia asioita vähävaraisten ja kriisin kokeneiden lapsiperheiden hyväksi. Tässä vaiheessa kuukautta on hieman vaikea muistaa, mitä kaikkea on tehty. Tekemisen mahdollistaa iso porukka apukäsiä.  :) Tuhannet kiitokset myös kaikille meidän lahjoittajille, sillä ilman teitä tämä ei olisi mahdollista.

Mikäli joulukeräykset tai toimintamme herättivät kysymyksiä, ole yhteydessä meihin sähköpostilla lappeenranta@hopeyhdistys.fi.



Yhdessä & Yhteisesti


Hope Lappeenranta


Kommentit

Suositut tekstit