Syyskuun kuulumisia



Syksy on ollut Hopella yhtä hulinaa ja hyvää sellaista. Meillä on tapahtunut niin paljon, että on vaikea jäsentää kaikkia tapahtumia ja tehtyjä asioita yhteen tiedotteeseen.  Saimme parikymmentä uutta vapaaehtoista ja  tiimin vahvuus on 57 henkeä! Tällä määrällä pystymme tekemään asioita isosti varastolla. Meillä on keskimäärin 12 tuntia vapaaehtoistyövuorja viikossa. Jokainen meistä päättää, tekeekö 2 tuntia kolmessa viikossa vai haluaako olla toiminnassa mukana useammin. Ajatuksena on, että jokainen vapaaehtoinen löytää persoonalleen sopivan tavan auttaa. Erilaisia tehtäviä Hopella riittää. Varastolla lajitellaan lahjoitustavaraa, hyllytetään vaatteita, pakataan apukasseja, jaetaan ruoka-apua, käydään kertomassa yhteistyökumppaneille Hopen toiminnasta, suunnitellaan tulevia tapahtumia sekä tempauksia jne.

Meillä on 170 asiakasperhettä ja laskeskelimme varovasti, että olemme pakanneet jo parisataa apukassia tämän syksyn aikana. Uusia avunpyyntöjä tulee päivittäin, sillä autamme koko Etelä-Karjalan alueella, vaikka Lappeenrannasta käsin toimimmekin. 

Iso kiitos kaikille lahjoittajille ja yhteistyökumppaneille, sillä ilman teidän apua tämä kaikki ei vain olisi mahdollista. Kiitos kaikille teille hyväsydämisille yksityishenkilöille, jotka olette lahjoittaneet lapsienne pieneksi jääneitä vaatteita Hopelle. Niistä on käsittämättömän iso ilo asiakasperheillemme. 

Tässä palautetta eräältä imatralaiselta äidiltä:

"Olemme kiitollisia Hopen avusta. Sillä esim. rikkoutuneen takin ostamista varten joutuisimme säästämään muutaman kuukauden, jotta saamme sen edes kirpputorilta ostettua. Hopelta saadut vaatteet ja lelut ovat arvokkaita ja kultaakin kalliimpia meidän perheessä. Toivottavasti lahjoittajat tietävät, että kaikki tavarat ja vaatteet ovat joka päiväisessä käytössä. Meidän teinipojan saamat Adidas-verkkarit saivat 14-vuotiaan pojan kyyneliin. Hän oli luokassa ainoa, jolla ei ollut Adidas-vaatteita. Enää häntä ei kiusata asiasta. 1-vuotiaan pojan Hopelta saamat äänekkäät lelut saavat päivittäin aikaan riemunkiljahduksia. Ja 12-vuotiaan pojan ei enää tarvitse liimata ja teipata kenkiä kasaan. Lapset myös pitävät tärkeänä, että heiltä pieneksi jääneet vaatteet pistetään kiertoon vähävaraisille. Se tunne minulle äitinä on sanoinkuvaamaton, kun lapset löytävät jotain mieluista kasseista ja lasten silmät loistavat tai kuinka he kertovat, että tätä minä olen aina halunnut. Silloin minä pyyhin silmäkulmiani kyynelistä. En pystyisi mitenkään tarjoamaan tätä kaikkea lapsilleni ilman lahjoittajien apua. Kiitos."

Yritysyhteistyökuvioista on ollut perheillemme paljon iloa. Vaasan Oy lahjoittaa edelleen ruoka-apuamme ja tästä perheet ovat kiitollisia.  Eräs anonyymi lahjoittaja toimitti varastolle runsaasti puuroaineksia, muroja, suklaata ja erilaisia leseitä. Nämä pakattiin kuiva-ainekasseiksi ja jaettiin nopeasti asiakasperheille. Lappeenrannan kaupunginteatteri lahjoitti reilut 50 lippua, joista oli suunnattoman iso ilo asiakasperheillemme. Heistä moni sanoinkin, etteivät itse voisi ostaa perheelleen teatterilippuja ja pyysivät välittämään kiitokset teatterin väelle. Tällä viikolla äitejä ja yli 16-vuotiaita tyttäriä kävi Saimaan ammattiopisto Sampon tiloissa järjestettyssä hiuspäivässä. Miraculos Oy lahjoitti kaikille mukanaolleille hiustenhoitotuotteita; shampoon, hoitoaineen ja hiuslakan. Tämä oli aivan mahtava yllätys. Marraskuussa Hopen asiakasperheiden isät pääsevät ammattiopiston tiloihin  hiustenleikkuuseen ja parranajoon. <3

Hiuspäivän jälkeen yhdistyksen sähköpostiin pilpahti viesti äidiltä, joka oli juuri tullut kotiin Samposta: 

"Kiitos mahdollisuudesta osallistua hiuspäivään, lähtiessäni amikselta purskahdin ulkona itkuun. En suinkaan surusta, vaan ilosta jonka opiskelijat, opettaja ja Hope mahdollistitte! Synkän arjen keskellä tämä oli niin suuri valo, etten voi sanoin kuvailla! Itku jatkuu myös kotona ja peiliin katsomisesta ei tule loppua! Iso kiitos Hopelle ja Sampolle!"

Ensi viikon maanantaina järjestämme urheiluvälineillan, jolloin asiakasperheet pääsevät valitsemaan varastolta lapsilleen luistimia, suksia, sisäpelikenkiä, sählymailoja, urheiluvaatteita, lenkkareita jne. Varasto onkin myllerryksen kourissa parasta aikaa, sillä vapaaehtoiset laittavat kokolappuja luistimiin, monoihin ja tekevät valmiita suksipaketteja. 
Ennakkoilmoittautumisten mukaan luvassa on aikamoista vilinää. :) 

Hygieniatarvikekampanja päättyi vasta jokin aika sitten. Apukasseihin sujahteli shampoota, vaippoja, hammasharjoja ja -tahnoja, terveyssiteitä, perusvoiteita, pesuaineita jne. Keräys onnistui yli odotusten. Kiitos kaikille yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka olitte isosti mukana auttamassa. 

Hope järjestää tänä vuonna ison joululahjakeräyksen ja keräystä suunnitellaan parasta aikaa. Joulua  suunnittelevat tiimi on pitkin syksyä valmistellut keräystä ja joululahjatoivelaputkin ovat jo tulleet painosta. Perheitä kerätään parasta aikaa joululahjatoiveita. Lahjapuut löytyvät Imatran Prismasta, Lappeenrannan Citymarketista ja muutama paikallinen yritys on luvannut ottaa lahjatoivenauhan yritykseensä. Näin henkilökunta ja asiakkaat voivat toteuttaa Hopen asiakasperheiden lasten joululahjatoiveita. Tavoitteenamme on tehdä maakunnan vähävaraisille lapsiperheille unelmien joulu. Mikäli yrityksesi haluaa lahjoittaa tuotteitaan, joulukoristeita  tai jouluruokakasseja asiakasperheillemme, ota meihin yhteyttä sähköpostitise: lappeenranta@hopeyhdistys.fi. Toki olemme avoimia myös kaikenlaisille ideoille. 

Varainhankintatiimi on ollut aktiivinen syksyn aikana. Keräämme varoja tukeaksemme lasten harrastuksia ja virkistystoimintaa. 

Voit lahjoittaa varoja Etelä-Karjalan lapsiperheiden hyväksi tilille: FI19 5630 0020 3003 12 viite 3104 ohjaa varat suoraan Lappeenrannan toimipisteen toimintaan. Rahankeräyslupa nro POL-2016-984 Keräyksen toimeenpanoaika ja -alue: 15.9.2016- 14.9.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään vähävaraisten lapsiperheiden ja huostaan otettujen lasten tukemistyöhön Suomessa.


Yhdessä & Yhteisesti


Hope Lappeenranta

Kommentit

Suositut tekstit