Hopen kuulumisia



Vapaaehtoiset ovat palanneet kesälomalta tämän harrastuksen pariin ja varastolla on kuhinaa. Koska ihmisten elämäntilanteet muuttuvat, tarvitsimme toisinaan lisää vapaaehtoisia, jotta nykyinen toiminta kestää riittävällä tasolla. Meillä on 150 perhettä, jotka hakevat apua keskimäärin 3 kertaa vuodessa. Onneksi saimme jo riveihin 7 uutta vapaaehtoista, jotka sujahtivat auttamistyöhön hyvin. Heidän elämäntilanteestaan ja auttamishalustaan johtuen myös Lappeenrannan Hopen päivävuoro toimii tehokkaasti. Tervetuloa mukaan auttamaan Pirkko, Pirjo, Seija, Johanna, Laura, Minna ja Vilma. <3 Vapaaehtoisia meillä on yhteensä pitkälti yli 50 ja osa heistä auttaa viikoittain, osa taas harvemmin.

Etelä-Karjalan alueella on iso määrä avuntarvitsijoita ja apukassien pakkaus ja lahjotustavaroiden lajittelu on pahasti ruuhkautunut. Meillä on iso määrä uusia asiakasperheitä. Syksy saapui yllättäen ja päiväkotiin pitää olla kuravaatteet ja kumisaappaat. Pyrimme vapaaehtoisvoimin toimimaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Pyydämme tähän ymmärrystä asiakasperheiltämme. Iloitamme sähköpostiinne, kun apukassit on pakattu ja noudettavissa.

Tällä hetkellä meille tulee runsaasti uusia asikasperheitä. Hyvä, että tietoisuus toiminnastamme leviää ja mm. imatralaiset perheet löytävät meidät jo paremmin. Autamme kaikki apuatarvitsevia lapsiperheitä koko Etelä-Karjalassa ja emme ole vain lappeenrantalaisia varten, vaikka täällä toimimme.

Iso kiitos teille lahjoittajille! Eilen tyttöjen hyllyt tyhjenivät kokonaan ja kiitos meidän somehuutoon vastaamisesta. Pakkaus voi jatkua edelleen.;)  Teidän avullanne lapset ja nuoret saavat siistit, kauniit ja ajanmukaiset syys- ja toppavaatteet, lelut ja harrastusvälineet. Autatte  isosti teille tuntemattomia lapsiperheitä. Kunpa näkisitte pienten tyttöjen ja poikien ilmeet, kun apukasseista pilkistää jotain mieluista. Sen hymyn toivoisimme myös teidän näkevän. <3

Syksy toi meille  myös tontuntouhut jo nyt. Lahjapuu-tiimi suunnittelee aktiivisesti joululahjakeräystä ja meillä onkin yhteistyökumppaneina Imatran Prisma ja Lappeenrannan Citymarket. Kiitos tästä kädenojennuksesta.  Muutaman kivijalkayritykset ovat lupautuneet ottamaan Hopen lahjatoivenauhan liikeesseensä tuomaan joulutunnelmaa asiakkaille ja henkilökunnalle. Kiitos myös teille kaikille!

Joulukuussa suljemme ovemme vaatelahjoituksilta ja pyrimme siksi pakkaamaan talvivatteet perheille jo etukäteen. Joulukuussa pienehköt varastotilat on varattu vain ja ainoastaan joulua varten. Toki keskiviikkoisin voi tuoda erilaista joulumuistamista ja -apua perhielle, sitä varten lahjoituspäivystys toimii myös joulun alla.

Syyskausi toi mukanaan toiminnan suunnittelemisen. Toivomme saavamme harrastustuen käyttöön jo ensi vuonna. Sille olisi iso tilaus. Vähävaraisuus ei ole lasten vika ja toisinaan elämän iloisiin asioihin tarvitaan ulkopuolista apua. Ja sekin on ihan OK.  Me Hopella toivomme, että voisimme torjua lapsen ja nuorten yksinäisyyttä ja ehkäistä syrjäytymistä, mahdollistamalla harrastuksen ja sitä kautta mukavaa tekemistä ja uusia kavereita.

Saimme Imatralle lahjotustavaraa vastaanottavan yhteistyökumppanin. Tämä on hienoa, sillä meidän 1,5 h lahjoitusilta harvemmin sopii imatralaisen lapsiperheen ilta-ajelun varrelle. Lahjoituspiste löytyy Salon Paradisen tiloista, osoitteesta Vuoksenniskantie 62. Lahjoitusilta on Imatralla myös keskiviikkoisin klo 15.00-17.00.


Ihan  mahtavaa syksyistä viikkoa teille kaikille!



Yhdessä & Yhteisesti



Hope Lappeenranta



Kommentit

Suositut tekstit