Toivon päivä 2018

Auttamisen kulttuuri ei synny syyllistämällä. Hyvän kierre syntyy tekemällä itse sitä mistä puhuu. Välittäminen on tekoja – vaikuttamista isoihin asioihin pienillä teoilla. 
Toivon päivänä 4.6.2018 haluamme muistuttaa lasten ja nuorten unelmien ja toiveiden tärkeydestä sekä siitä, että tarvitsemme vähävaraisten nuorten toiveiden toteuttamiseen Sinun apuasi. Kampanja on käynnissä 21.5.-4.6.2018.

Me Hopessa haluammekin kaikessa toiminnassamme uskoa hyvään. Siihen, että pieni teko ja kohtaaminen voi toimia ponnahduslautana parempaan arkeen. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila tiivistää kampanjaa varten antamassaan sitaatissa tämän viisaasti:

“Jokaisen aikuisen ja koko yhteiskunnan on pysähdyttävä kuulemaan, mitä lapset ja nuoret toivovat elämältään. Toivon, että kuulemme erityisesti heitä, joilla näitä toiveita ei ole. Ne meidän on yhdessä sytytettävä, kannustettava lapsi ja nuori näkemään itsessään ja elämässään mahdollisuuksia.”

Nuorten toiveet ovat moninaisia: pienistä tavara-/vaatetoiveista lomamatka- ja toiveammattiunelmiin. Joukossa on edelleen myös heitä, jotka eivät enää halua toivoa mitään. Heitä, jotka eivät enää usko toiveiden täyttymiseen. Toivottavasti kysymyksemme “Mistä sinä unelmoit?” on hieman raottanut toivottomuuden verhoa. Ja uskoa siihen, että aina löytyy ihminen, joka välittää.

Kysyimme siis asiakasperheidemme lapsilta ja nuorilta heidän toiveitaan. Lasten ja nuorten toiveita löytyy Lappeenrannan Citymarketissa olevasta Toivon puusta ja yhdistyksen FB-sivuilta.  Toiveita pompsahtelee yhdistyksen FB-sivulle koko kampanja-ajan. Toivelistoja päivitetään jatkuvasti. 

Kampanja-ajan toiveet löytyvät somesta tähän tapaan:
"Poika 11v toivoo jalkapalloa. Jos haluat toteuttaa tämän toiveen, lähetä sähköpostia lappeenranta@hopeyhdistys.fi" 
Kun olet meihin yhteydessä merkkaamme toiveen toteutuneeksi ja pyydämme Sinua toimittamaan lahjoituksen 4.6. mennessä Hopelle. Otamme lahjoituksia vastaan ma klo 10-12 sekä ke 17-19. 
Jos haluat tuottaa iloa ja antaa toivoa, tule mukaan lahjoittajaksi kampanjaan. Sinua tarvitaan. 

Toivon puusta voit käydä hakemassa toiveen samaan tapaan ja jättää lahjoituksen kauppaan odottaman edelleenkuljetusta. Toivon Puussa ja some:ssa on eri toiveet, pelkoa päällekkäisyydestä ei siis ole. Huomioithan, että Toivon puu on Citymarketissa 1.6 asti. 

Otetaan tavoitteeksi saada aikaan välittämisen aalto koko Etelä-Karjalaan.

PS. Saimme Toivon päivän vastaanottopisteen Imatralle. Salon Paradise ottaa vastaan lahjoituksia, osoite Vuoksenniskantie 54. 

Yhdessä & Yhteisesti
Hope Lappeenranta

Kommentit

Suositut tekstit