Tiiminvetäjän kynästä


Pian on koulujen kevätjuhlien aika ja Hopen Lappeenrannan paikallistiimissä on tehty käsittämätön määrä auttamistyötä vapaaehtoisvoimin pitkin kevättä. Tämä on ollut mielenkiintoinen matka taivaltaa ja nähdä tiimin kehitys ja tahtotilan kasvaminen.  Meillä on nelisenkymmentä vapaaehtoista ja saamme lisäapuja esim.  erilaisista harrasteporukoista.  Emme ole yhtenäisiä yksiköinä, sillä paikallistiimi koostuu eri elämäntilanteessa olevista naisista ja miehistä. Meitä kaikkia yhdistää kuitenkin auttamishalu. Kunnoitamme Hopen arvoja ja teemme vapaaehtoistyötä niin, että toiminnan keskiössä ovat asiakasperheiden lapset. 

Koemme yhdessä tekemisemme merkitykselliseksi ja se pitää toiminnassa mukana. Yhdessä on hauskaa ja rentoa, mutta olemme muovanneet tiimiimme säännöt ja viikko-ohjelman, joiden puitteessa toimimme. Kierrätämme käytettyä vaate- ja tavara-apua, järjestämme tempauksia ja kampanjoita, etsimme harrastusmahdollisuuksia ja yritysyhteistyökuvioita, jotta voisimme auttaa laajemmin. Perustoimintaamme on pakata perheille apukasseja, jakaa ruoka-apua ja tavata uusia asiakasperheitä varastollamme. Toimintamme on tiimiytetty ja jokaisella toiminnolla on vastuuhenkilönsä. 

Lahjoituksien lajittelu vie eniten vapaaehtoisten työaikaa. Jos illassa tulee 30 jätesäkillistä vaatetta ja tavaraa, menee tovi lahjoituksien viikkaamiseen ja hyllyttämiseen. Seuraavan kauden vaatteet viikataan laatikkoon odottamaan. Pakkaamme ns. vanhoille perheille apukasseja syksystä alkaen 3 kk:n välein. Ensimmäisen kerran perhe pääsee itse käymään varastolla ja valitsee itse vaatetta, harrastusvälineitä ja leluja lapsilleen. Hyllyistä löytyy myös kodintarvikkeita, kirjoja ja sekalainen määrä vauva-ajan tarvikkeita vaunuista tuttipulloihin. Vaikka tavaraa tulee paljon, paljon sitä myös lähtee ovesta ulos. Hopen avun piirisssä on yli 330 lasta maakunnassa ja suurin osa heistä on saanut apua jo vähintään kahdesti.

Joka keskiviikko yksi vapaaehtoinen hakee Joutsenosta Vaasan Oy.tä lahjoituksen jaettavaksi asiakasperheille. Toisinaan 44 leipälaatikollista tuoreita Vaasan-tuotteita kulkeutuu
Kaukaalle ja päätyy päivän mittaan perheiden kaappeihin. Saamme lahjoituksina tuoreita leipiä ja leivonnaisia, joista Vaasan Oy:lle iso kiitos, sillä ravinnosta on Etelä-Karjalan lapsiperheissä suuri pula. Toisinaan yritykset lahjoittavat meille tavara-lahjoituksia, mitkä jaamme asiakasperheillemme. Jävla Sås Bolag on lahjoittanut herkullisia, paikallisia kastikkeita ja ketsuppeja, joihin perheillä ei muuten olisi varaa. Kaakon Viestintä lahjoitti ison pinon uusia pyöräilykypäröitä, jotta pienet ja vähän isommatkin päät olisivat turvassa myös pyöräillessä. Yritysyhteistyökuvioita on paljon  ja tästä postauksesta tulisi kohtuuttoman pitkä, jos mainitsisin ne kaikki. Me vapaaehtoiset olemme kiitollisia siitä lämmöstä ja vastaanotosta, jota paikalliset yritykset ovat ponnistelullemme osoittaneet. 
Niin teidän kuin yksityishenkilöiden lahjoituksien avulla pystymme auttamaan isosti.  Ja kunpa tietäisitte, millaista palautetta olemme saaneet juuri teidän lahjoittamista tuotteista tai palveluista. <3. Täällä on osa saamastamme palautteesta. 

Mitä olemme tehneet kuluneen viiden kuukauden aikana perustoiminnan lisäksi? Järjestimme helmikuussa hygieniatarvikekerätyksen sekä ystävänpäiväkampanjan. Saimme huikean määrän hygieniatarvikkeita jaettaviksi asiakasperheillemme. Lahjoituksina saimme mm. vaippoja, kosmetiikkaa, hiustenhoitotuotteita, pyykinpesuaineita, hammasharjoja ja hammastahnoja. Ystävänpäiväkamppis toi nuorille tekemistä hiihtoloman ajaksi leffalipuista viihdekeskuslippuihin. Kaikki asiakasperheiden nuoret saivat lahjakorttinsa/lippunsa. Mahtavaa! Lappeenrannan kaupunki lähti hienosti auttamistalkoisiin ja lahjoitti meille uimahallilippua. Näistä onkin ollut iso ilo perheillemme. Pääsiäisen korvilla keräsimme suklaamunia ja paria viikkoa myöhemmin kerättiin jo
lisää hygieniatarvikkeita ja  kuiva-aineita. Iso kiitos kauppias Harri Mattiselle yhteistyöstä. Ammattiopisto Sampo järjesti äideille hemmotteluhoitoja ja Sampon kanssa yhteistyötä jatkevaan myös syyskaudella. Vapaaehtoiset tarttuivat toimeen ja keräsivät äideille lahjakortteja äitienpäiväksi. Niitä tulikin aikamoinen pino; hierontaa, kampaamokäyntejä, täytekakkuja, kukkia jne. Ja taas kaikki asiakasperheiden äidit saivat lahjoituksen. Kyllä varastolla ja Samponkin tiloissa silmiäkulmia pyyhittiin, onnenkyyneleistä. Nehän ovat kyynelistä parhaita. Prinsessailta voi varastolle pieniä ja vähän isompiakin prinsessoita äidin tai isän kanssa valitsemaan juhlamekkoa. Voi tyttärien riemua! Parasta aikaa vapaaehtoiset pyörittävät Toivon päivän-kampanjaa, jossa kerätään lapsille ja nuorille kesätekemistä ja toteutetaan erilaisia unelmia.  Toivon puusta iso kiitos Lappeenrannan Citymarketille ja Imatralle kiitos Salon Paradiselle. Kiitos, että osallistutte auttamistyöhön. Kun vilkuilen kulunutta 5 kuukautta taaksepäin, melkein itsekin hengästyn. Olemme totisesti tarttuneet toimeen. 

Olen tiimistä suunnattoman ylpeä. Hopella tehdään vapaaehtoistyötä suurella sydämellä. Kohtamme perheitä ihmisinä ja mietimme parhaita keinoja auttaa juuri sillä hetkellä. Näistä pienistä kohtaamisista ja auttamisen tuottamista onnistumisista myös vapaaehtoiset saavat voimaa. 
Kun hätä on suurin, perheen vanhemmilla on tarve tulla kuulluksia ja saada tieto siitä, että joku oikeasti välittää. Perhekäynnit ovat herkkiä tilanteita, jotka pyrimme hoitamaan empaattisesti ja ystävällisesti. Ja edelleen jaksan korostaa sitä, että parasta tässä vapaaehtoistyössä on nähdä lasten riemu! 

Jokainen vapaaehtoinen antaa ajastaa juuri haluamansa määrän ja jokaisen vapaaehtoistyöpanos on yhtä arvokas. Lyhyen toimintamme aikana, olemme huomanneet, että Hopelle oli tilaus maakunnassa. Perhetyöntekijät ja diakoniatyö ohjaa meille asiakkaitaan avunsaaatiin ja tottakai perheet itse hakevat meiltä avun. 

Hope vetäytyy pian kesätauolle, sillä ovemme sulkeutuvat juhannusviikolla. Suunnittelemme jo tulevaa syksyä ja toimintaa seuraavalla 5 kk:n jaksolla. Jos Sinua kiinnostaa vapaaehtoistyö lapsiperheiden parissa, tule mukaan toimintaamme. Tämä on antoisaa ja on meillä yhdessä hauskaakin. Syksyllä meillä olisi mahdollisuus laajentaa ruoka-apuamme ja siihen tarvitsisimme apukäsiä. Harrastustuen saamme maksuun, jos meitä olisi enemmän. Toki mihin tahansa toimintaan voi tulla mukaan. Täyttämällä lomakkeen täällä , yhteydenottopyyntösi tulee sähköpostiimme ja olemme siuhun yhteydessä.

Näin kauden päätöksen ollessa jo aika lähellä haluan kiittää henkilökohtaisesti kaikkia lahjoittajia, tukijoita, apukäsiämme, yritysyhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia. Me tehtiin se, mitä luulin melkein mahdottomaksi tehtäväksi. Autamme isosti toimittuamme vasta 6 kk. 
Kaunis kiitos ja halaus. <3

Tiiminvetäjä Tiina

Hope Lappeenranta

Kommentit

  1. Tiinalta tuli niin vahvaa ja koskettavaa tekstiä,että taas Marjatta mummo liikuttui itkemään. On tosi mahtavaa ,että jaksatte tehdä tosi tärkeää työtä perheiden hyväksi. Ette usko miten hyvältä tuntui, kun "lapsenlapseni" esittelivät näköpuhelussa ,silmät loistaen, tavaroita,joita kassista tuli esiin, jopa reilu yksivuotias näytti tosi innoissaan mummolle mitä löytyi, isosiskon tavoin. Toivotan teille vapaaehtoisille virkistävää ja voimia antavaa kesälomaa. Uusin voimin ja innoin syksyllä jatkamaan
    tärkeää työtänne. Kiitollisena tervehtien Marjatta mummo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana Marjatta. <3 Kiitos palautteesta ja tsempistä, se auttaa meitäkin jaksamaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit