Kun on tahtoa, on toivoa.



Hopen Lappeenrannan paikallistiimissä on tällä hetkellä reilut 40 vapaaehtoista. He ovat eri-ikäisiä, eri elämäntilanteessa olevia naisia ja miehiä, joita yhdistää auttamishalu. Jokainen vapaaehtoinen tuo mukanaan oman persoonansa, tietonsa ja taitonsa, se riittää. Osa vapaaehtoisista osallistuu toimintaan joka toinen kuukausi, osa kerran kuukaudessa ja osa viikoittain. Sinä päätät, miten paljon vapaa-ajastasi haluat antaa Hopen vapaaehtoistyöhön. Ilmoittaudumme erilaisiin vapaaehtoistyövuoroihin sähköisen palvelun kautta, jossa voimme myös viestiä keskenämme. Autamme koko maakunnassa, sillä jos perhe ei pääse varastollemme esim. Parikkalasta tai Savitaipaleelta, lähetämme apupaketin postitse kotiin.

Suurin osa vapaaehtoisten yhteenlasketusta ajasta menee lajitteluun ja viikkaamiseen. Kiitos lahjoittajien, meille tulee runsaasti lahjoitustavaraa ja –vaatetta. Ilman lahjoittajia, emme voisi toimia. Kaikkea tavaraa emme voi ottaa varastoomme, sillä tilamme alkaa käydä jo nyt ahtaaksi. Osalle lahjoituksista pyrimme löytämään uuden kodin FB-seinämme kautta. Sometiimillä onkin välillä kädet täynnä erilaisia tehtäviä. :)

Meillä on erilaisia tehtäviä vapaaehtoisille mm. lajittelu, ajanvaraukset, perhetyö, yritysyhteistyö, varainhankinta, ruoka-avun jakaminen, apukassien pakkaaminen, some- ja blogitehtävät, erilaiset kampanjat ja tempaukset jne.  Toimimme joustavasti ja tarvittaessa apua annetaan myös nopeasti. Kokoonnumme kuukausittain keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja ideoimaan tulevaa. Jokainen vapaaehtoinen voi vaikuttaa toimintaamme olemalla aktiivisesti edes kuukausittain mukana.

Teemme tätä auttamistyötä suurella sydämellä ja kaiken toimintamme lähtökohta on asiakasperheen lapsi. Pääsääntöisesti jaamme käytettyä vaate- ja tavara-apua. Hopelle tulee satunnaisesti tempausten ja yritysyhteistyön kautta muuta apua ja yllätyksiä, mitkä jaamme nopeasti eteenpäin. Lappeenrannan Hopen yhteistyökumppani ruoka-avussa on Vaasan Oy ja syksyksi saanemme myös toisen ruoka-avun yhteistyökumppanin. Meillä on lukuisia yritys- ja yhteistötukijoita maakunnassa, joiden avusta olemme äärettömän kiitollisia.  Lappeenrannan kaupunki on lahjoittanut Hopen asiakasperheille uimahallilippuja ja Ammmattiopisto Sampo on jo järjestänyt ja tulee järjestämään hiustenleikkaustempauksia asiakasperheidemme äideille, iseille ja nuorille. Tällä hetkellä vähävaraisten perheiden äitien muistaminen äitienpäivän alla ei olisi onnistunut ilman ulkopuolista apua. 
  
Uusi vapaaehtoinen saa ohjausta perhetapaamisiin ja tapaamiset muutenkin hoidetaan ryhmässä. Kohtaamme asiakasperheet ihmisinä, ilman ennakkoluuloja. Olemme inhimillisiä, ystävällisiä ja avuliaita. Me Hopella kuljemme pienen hetken yhdessä perheen kanssa ja siinä hetkessä autamme parhaalla mahdollisella tavalla. Paras kiitos tästä vapaaehtoistyöstä on lapsien ilmeet, riemunkiljahdukset ja välitön palaute leluista ja uusista vaatteista. Emme oleta saavamme kiitosta erikseen, mutta toisinaan sitä tulee. Näin kävi eilen.
”Oli iso kynnys painaa lähetä nappia avun pyytämiseen, mutta se tuli tehtyä, onneksi. Päässä pyöri mielikuva, että paikalla saan katseita, ettei tuollakaan äidillä ole varaa ostaa lapsilleen mitään ja että kaikessa olisi tietty määrä, mitä saa ottaa jne.
Paikalle mentäessä siellä olikin ihmisiä, jotka kohtasi miut perheineen ihmisinä, ei minkäänlaisia arvostelevia katseita vaan lämpimästi hymyileviä auttavaisia vapaaehtoisia. Mitään ei kyselty eikä avunhakemisen tarvetta epäilty.
Oli vaikea uskoa, että kaikkea sai ottaa enemmän kuin kaksi kappaletta. Mutta ennen kaikkea ilo lapsieni silmissä ja kasvoilla, kun leluja sai ottaa useamman ja juuri ne mitkä halusi ja enemmänkin.
Meille oli käynnistä iso apu, teette todella arvokasta työtä, kiitos siitä teille kaikille suurisydämisille  <3 ”
  
Tule tekemään kanssamme hyvää Etelä-Karjalassa.
Täyttämällä lomakkeen täällä  yhteydenottopyyntösi tulee sähköpostiimme ja olemme siuhun yhteydessä.

Kun aktiivisia vapaaehtoisia on ryhmässä paljon, pystymme auttamaan enemmän ja monitahoisemmin. Tule kanssamme mahdollistamaan tasa-arvoisempaa arkea maakunnan lapsille ja nuorille. 
Kun on tahtoa, on toivoa.




Kommentit

Suositut tekstit