Hope tiedottaa: Lahjoitusvaatteet ja -tavarat

Meille tulee usein kyselyjä siitä, millaista vaatetta tai tavaraa voi lahjoittaa Hopelle.
Keskiviikkoisin klo 17-18.30 meille voi lahjoittaa vaatteita ja kenkiä vauvakoosta aina nuoriin aikuisiin saakka; eli 50 - 170 cm ja XS-XXL (vaatteet nuorten aikuisten makuun). Otamme vastaan myös äitiys- ja imetysvaatteita. Teethän vapaaehtoistyötä jo kotona ja tarkistat, että lahjoitettavat vaatteet ovat ehjiä, puhtaita, nypyttömiä ja melko eläinkarvattomia. Meillä ei ole resursseja puhdistaa lahjoitusvaatteita. Emme ota vastaan käytettyjä alusvaatteita hygieniasyistä. 

Miksi otamme vastaan vain hyväkuntoisia vaatteita? Hopelta saadut vaatteet voivat olla lapsen ainoat paremmat nk.  uutta vastaavat vaatteet, mitä hän on saanut pitkään aikaan. Teemme lahjoitustavaran avulla todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen tämän päivän Etelä-Karjalassa.

Meille toi tuoda myös vauva-ajan tarvikkeita (vaunut, sitterit, rintapumput, koliikkikeinut, kantoliinat jne.), lasten ja nuorten harrastusvälineitä, erilaisia leluja, kirjoja, pelejä (lautapelit sekä pelikonsolipelit ja tietokonepelit) ja erilaisia kodin tekstiilejä. (verhot, liinat, liinavaatteet, vaunupeitot jne.)

Emme ota vastaan huonekaluja, sähkölaitteita, astioita tai  isokokoisia harrastusvälineitä esim. polkupyöriä. Hopen varasto on pieni ja koska jaamme ruoka-apua viikoittain, tilaa pitää jättää myös perheille. Järjestämme polkupyöräkeräyksen mahdollisesti myöhemmin keväällä. Sähkölaitteita emme voi ottaa vastaan ja lahjoittaa eteenpäin, sillä emme voi taata laitteen toimivuutta.

Alla on kuvia lahjoitustavaaatteista, jotka päätyivät Partexille. Ethän siis lahjoita tahraisia, rikkinäisiä ja nyppyisiä vaatteita. Älä myöskään tuo lahjoituksena prittikuosivaatetta, jossa painatus on kulunut tai rikkinäinen. 

Jos kotonasi on nyppyistä, rikkinäistä ja likaista vaatetta, älä heitä sitä roskiin. Vaatteet voi kierrättää esimerkiksi toimittamalle ne Imatralle Partexille. Partex-paja ottaa vastaan maksutta käytöstä poistettuja tekstiiliejä (vaatteita ja kankaita) yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä. Muutamat vaatekaupat ottavat myös vastaan käytöstä poistettuja tekstiileitä mm. Lindex ja H&M. Molemmat yritykset tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden tuoda tekstiilejään kierrätykseen ja uusiokäyttöön. 






Yhdessä & Yhteisesti

Hope Lappeenranta



Kommentit

  1. Oletteko tosissaan tuosta neuleen kuvasta, villasukka kenties, että on liian nyppyyntynyt? Lanka voi nyppyyntyä/huopua hieman jopa neuloessa. Kuvasta ei ainakaan saa sellaista kuvaa, että olisi kelvoton. Villaneuleet nyt sattuvat käytettyinä hieman nyppyyntymään ja se on aika normaalia, saa myös ihan sormella nyppäisemällä pois..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Kyseessä on kauttaaltaan nyppyiset villahousut. Meillä on useampi taho, jotka neulovat meille uusia villasukkia ja - lapasia. Pointti asiassa on se, että myös vähävaraisen perheen lapsi ansaitsee uudet tai uudenveroiset villavaatteet. Lahjoitusiltana meille saattaa tulla 30 jätesäkillistä lahjoitusvaatetta, joten emme mitenkään voi nypynpoistajalla poistaa nyppyjä. Siihen meidän aika ei riitä, sillä seuraavalla viikolla tulee uusi lahjoituskuorta.

      Poista
  2. Toin tavaraa tänään ja viime viikolla myös. Melkoiset tavara määrät oli jo omia tavaroita tuodessa tuotu eli hommaa riitti mutta kumpanakin kertana iloisesti tervehdittiin sisään tultaessa ja kiitettiin lahjoituksesta,juteltukkin varmasti olisi mutta en ehtiny jäädä pitemmäksi aikaa. Ihanan iloisia vapaahetoisia on molemmilla kerroilla ollut paikalla,papukaijamerkki ja kultainen tähti näiden iltojen vapaahetoisille :)
    Jatkakaa samaan malliin vaan auttamista,tärkeää työtä ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Ja kiitos tuhannesti lahjoituksestasi. <3

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit