Kuin joulu olisi tullut


Kyselimme perheitä palautetta. Olemme auttaneet pian sataa perhettä maakunnassa.  Usein elämänkriisi saa aikaan taloudellisen lumipalloefektin, mikä vie koko perheen  mennessään. Vähävaraisuus ei ole ikinä lapsien vika ja usein perheen aikuisetkaan eivät ole tilantenteeseen voineet vaikuttaa. 

Tänä päivänä yhteisöllisyys ja ihmisten auttamishalu on nousussa ja se näkyy myös Lappeenrannan Hopella. Voimme yhdessä mahdollistaa lapsille tasa-arvoisemman arjen ja tehdä Etelä-Karjalasta hieman paremman paikan asua, käydä koulua ja harrastaa. Yhdessä voimme antaa myös lapsille vapaa-ajan virkistysmahdollisuuksia ja tukea harrastamista ja näin estää heitä syrjäytymästä. Iso kiitos lahjoittajille, sillä te mahdollistatte meidän toiminnan. Ja kiitos perheille palautteen antamisesta. <3


"Sain apua vauvan vaatteissa ja perustarvikkeissa. Avunsaanti on todella helppoa ja paikan päällä vapaaehtoiset olivat ystävällisiä.” 

Kiitos. Apu tuli tosi tarpeeseen. Aloin jo olla täysin lopussa. Tuntui kuin Joulu olisi tullut meille.”

”Käyntimme oli positiivinen. Saimme  lapsille vaatteita ja lapset oli todella onnellisia saamistaan leluista ja vaatteista. Isoin lapsi kehui, että ihan kuin syntymäpäivänä. Oli myös erittäin mukavaa, kun henkilökunta auttoi iloisella mielellä. Suuren suuri kiitos teille, että saimme apua. Teette hienoa vapaaehtoistyötä!”

”Käytiin yhtenä lauantaina perheen kanssa Hopessa ja saimme lapsille vaateita ja ne ovat olleet kovassa käytössä. Itse olen tosi iloinen, että saatiin myös miehelleni sukset ja monot. Päästiin vihdoin hiihtämään koko perhe yhdessä hiihtolomalla. Kiitos."

”Satuin tutkimaan Wilmaa ja huomasin Hopen ilmoituksen. Piti muutama päivä sulatella, uskallanko ja kehtaanko pyytää apua. Olenko siihen oikeutettu? Ajattelin että laitan viestin, ei se ota jos ei annakaan. Vastaus tuli melkein heti ja sain päivämäärä, milloin voisin tulla käymään. 
En osannut odottaa mitään. Sovittu päivä tuli ja muutama kestokassi mukana astuin sisään ja jännitti. Ensin kysyttiin tiedot ja selvisi, että saisin ruokaa! Sitten menimme keräämään vaatteita. Pohdin, montako vaatetta kehtaa lapsilleni ottaa. Tilanteestani johtuen, kotona niitä ei montaa kappaletta ollut. Minulle sanottiin, että ota niin paljon kun kasseihin mahtuu. Varovasti aloin tutkimaan ja keräilemään kassia täyteen ja mietin mitä ehdottomasti tarvitsen. Kasseja tuotiin lisää ja lisää ja pikku hiljaa aloin uskaltaa tutkimaan oikean kokoisia vaatteita, tuttipulloja, kirjoja, leluja jne. Mietin itsekseni, että enhän voi näin paljon ottaa että jää muille perheille. Ihana Soile sanoi että ota niin paljon kuin tarvitset, ei tarvitse ajatella muita kun vaan itseä ja sinun perhettä. 
Sain lapsilleni vaatetta, auton turvaistuimen, syöttötuolin, tuttipulloja, leluja jne. 
Vasta kotona käsitin, miten paljon vaatetta ja muuta tavaraa sain lapsilleni. Itku tuli monta kertaa ja mietin miten tärkeää työtä te teette ja miten avuliaita ihmiset onkaan, Kunpa lahjoittajat tietäisivät millaisille ihmisille heidän antama apu menee. Paljon vielä puuttuu kodista, mutta ainakin lapsille on vähän vaatetta eikä samoja tarvitse pitää pesun jälkeen. Itselle en kehdannut enää katsoa mitään. 
Kiireestä huolimatta teette arvokasta työtä ja ilman teitä minulla ei olisi vieläkään mitään. ”

"Olen saanut loistavaa apua sekä palvelua teiltä  En voisi olla tyytyväisempi.”

”Olin todella iloinen avusta jonka teiltä sain. Se tuli todella tarpeeseen lasten vaatteet olivat hyvät ja pesuaineet todella hyvät. Kiitos”

"Ruusuja vapaaehtoisille, olen tosi tyytyväinen saamaani apuun"

"Marjatta-mummo kiittää aivan ihanasta ajasta, jonka saimme perheeni kanssa viettää Hopessa.
Lapset 11 v , 1v ja heidän vanhemmat olivat aivan ihmeissään, siitä tilanteesta Hopessa.
Oli mahtava nähdä lasten intoa ja iloa, kun saivat tosi mieluisia tavaroita; legoilla on rakennettu
ja Pikku-Sanna on hoitanut hellästi valitsemaansa pieneen syliin sopivaa vauvanukkea. Teette toiminnallanne paljon hyvää. Kiitos. "


"Todella ystävällistä apua saatiin. Olitte avuliaita ja otitte ihmisen ihmisenä huomioon ja sen tarpeet. Harvoin saa noin ystävällistä henkilökuntaa nähdä. Jumala teitä kaikkia siunatkoon ja teidän työtä myös. Teette suurta työtä köyhille lapsiperheille. Risuja ette saa ollenkaan.
Kiitos teille kaikille."

"Kiitos oikein paljon 😊Oli mahtava aamupäivä hemmottelussa jaksaa taas mennä eteenpäin ilolla."

"Hei!Tuhannesti kiitos apupaketista! Erityisesti ilahdutti uudet nappikset 10-vuotiaalle, hän liikuttui melkein kyyneliin. Niitä en osannut edes pyytää "

"Oli iso kynnys painaa lähetä-nappia avun pyytämiseen mutta se tuli tehtyä,onneksi. Päässä pyöri mielikuva, että paikalla saan katseita osakseni, ettei tuollakaan äidillä ole varaa ostaa mitään.
Paikalle mentäessä siellä olikin ihmisiä, jotka kohtas miut perheineen ihmisinä,ei minkäänlaisia arvostelevia katseita vaan lämpimästi hymyileviä auttavaisia vapaaehtoisia.
Mitään ei kyselty tai avun hakemisen tarvetta epäilty.
Oli vaikea uskoa että kaikkea sai ottaa enemmän kuin kaksi. Mutta eniten äitinä kiitän ilosta lapsieni silmissä ja kasvoilla, kun leluja sai ottaa useamman. Ja juuri ne mitkä halusi ja enemmänkin.
Meille oli käynnistä iso apu,teette todella arvokasta työtä, kiitos siitä teille kaikille suuri sydämisille♥"


Maahanmuuttajaperheen suomalainen "mummi" kirjoittaa:
"Minulla tuli itku, kun luin perheelle lähetetyn viestin! 4 henkeä saisi  kassia tavaraa ja muutakin apua. Olin Lappeenrannassa ja autoin perhettä tekemään apukassien pakkauslistaa. Perheen isä oli ihmeissään, kun kirjoitin niin pitkän listan. Hän sanoi, että häiritsen Hopea, kun kirjoitan niin paljon. Vastasin hänelle ,että osaatte siellä karsia, jos lapsille ei ole riittävästi vaatetta ja leluja. 
Perhe oli ihmeissään,k un selitin sähköposti vastauksen ja yllättynyt iloisesti.
On todella ihana asia, että perhe sai näin paljoa apua. Juuri sitä, mitä tarvitsikin. 
Tuotte paljon iloa perheille, KIITOS"


"Lämmin kiitos keskiviikkona hakemistani kasseista. Niiden sisältö oli iloinen yllätys koko perheelle. Esim.kesälelut ja muu apu tulivat tarpeeseen, joista ei kyllä edes osattu haaveilla. Myös vaatteet olivat mieluisat. Ja se pikku poikien ilo saada nappikset.. Kiitos 😊"


Yhdessä& Yhteisesti

Hope ry Lappeenranta

Kommentit

Suositut tekstit