Usein kysyttyjä kysymyksiä - lahjoitukset



Lahjoittajien UKK eli usein kysytyt kysymykset


K: Mitä kaikkea teille voi lahjoittaa?

V: Otamme vastaan hyväkuntoisia ja ajanmukaisia vauvojen, lasten ja nuorten vaatteita ja kenkiä, urheiluvälineitä, leluja, pelejä, kirjoja sekä kodintekstiilejä. Toisinaan järjestämme myös erilaisia kampanjoita kerätäksemme esimerkiksi uusia ja käyttämättömiä hygieniatarvikkeita, kuten pesuaineita, vaippoja, hammasharjoja jne. tai vaikkapa lahjakortteja erilaisiin aktiviteetteihin (esim. pääsylippuja uimahalliin, HopLopiin, elokuviin, tai lahjakortteja pikaruokapaikkoihin tai kahviloihin).

K: Mitä tarkoittavat ”hyväkuntoiset ja ajanmukaiset” vaatteet ja tavarat?
V: Haluamme olla luomassa tasa-arvoisempaa arkea maakuntamme lapsille, joten haluamme asiakasperheille jakamiemme vaatteiden ja tavaroiden olevan sellaisia, joissa lapsi ei erotu joukosta tai tule leimatuksi. Lahjoitathan siis kunnoltaan sellaisia vaatteita, joita vielä pukisit omallekin lapsellesi päälle. Rikkinäiset, tahraiset tai muuten liian kuluneet lahjoitusvaatteet joudumme valitettavasti hylkäämään, mutta kierrätämme ne edelleen ekologisesti eteenpäin.

K: Meillä on lemmikkieläimiä. Voinko silti lahjoittaa vaatteita?
V: Otamme vastaan lahjoituksia myös eläinkodeista. Toivomme kuitenkin, että enimmät eläinten karvat olisi vaatteista poistettu jo lahjoittajan toimesta, sillä meillä ei ole varastolla aikaa käsitellä lahjoitusvaatteita enempää kuin lajittelun ja hyllytyksen verran. Jokunen karva siellä tai täällä ei vielä haittaa, mutta vaatteet, jotka ovat näkyvästi karvojen peitossa, joudumme valitettavasti hylkäämään.

K: Minkälaisille ja -kokoisille vaatteille ja tavaroille on eniten tarvetta?
V: Useimmiten tyhjyyttään ammottavat ulkovaaterekit sekä isompien lasten ja teinien vaatehyllyt. Kausiulkovaatteille ja -tavaroille kaikissa ko’oissa on aina paljon kysyntää, joten takit, housut, haalarit ja kengät sekä urheiluvälineet löytävät kauttamme uuden kodin yleensä varsin pian. Erityisen kaivattuja ovat myös tyttöjen sisävaatteet n. 150-senttisistä aina naisten kokoihin saakka sekä poikien sisävaatteet n. 130-senttisistä miesten kokoihin.

K: Mihin lahjoitustavarat voi tuoda?
V: Varastomme sijaitsee Kaukaalla, osoitteessa Standertskjöldinkatu 1.

K: Milloin lahjoituksia voi tuoda?
V: Vapaaehtoisemme ovat varastolla ottamassa lahjoituksia vastaan keskiviikkoisin klo 17-18.30. Muina aikoina lahjoituksia voi tuoda vain erillisestä sopimuksesta.
Imatralla lahjoituksia voi  tuoda keskiviikkoisin klo 15-17 Parturi-kampaamo Salon Paradiseen, osoite Vuoksenniskantie 62.

K: Miksi lahjoitusten vastaanottoa ei ole useammin?
V: Toimintamme pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, eivätkä vapaaehtoisemme voi olla varastolla täysipäiväisesti päivystämässä. 

K: Voinko lahjoittaa keittiönpöydän/pinnasängyn/sohvan tms. huonekalun?
V: Emme valitettavasti voi vastaanottaa huonekaluja varastollemme tilanpuutteen vuoksi. Asiakasperheemme kuitenkin kyselevät toisinaan myös huonekaluja, joten voit laittaa meille viestiä, ja välitämme yhteystietosi eteenpäin, mikäli asiakkaissamme on joku juuri sillä hetkellä ko. huonekalua etsivä. Huonekalulahjoitusten kohdalla toivomme lahjoittajan ja vastaanottajan sopivan kuljetuksesta keskenään.

K: Minulla on tarpeettomaksi jäänyt hyväkuntoinen ja toimiva mikro/kahvinkeitin/kattolamppu tms. sähkölaite, voinko lahjoittaa sen?

V: Emme valitettavasti voi ottaa vastaan sähkölaitteita.

Kommentit

Suositut tekstit