Usein kysyttyjä kysymyksiä - Hopen apu


Olemme huomanneet, että samat kysymykset toistuvat ja ajattelimme koostaa kysymyksistä  ja vastauksista oman postauksen.

PERHEAJAT:


K: Miten saan Hopelta apua?

V: Joko nettilomakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostia lappeenranta@hopeyhdistys.fi
Kirjoita avunpyyntöön tarkasti, mitä tarvitset lapsillesi. Esimerkiksi näin:

Tyttö 120 cm

-välikausipuku
- trikoopipo
- syyshansikkaat
- villasukat
- sadeasu
- kumisaappaat koko 27
- sisähousuja 4 kpl
- pitkähihaisia paitoja 4 kpl
- t-paitoja 3 kpl
- luistimet koko 28
- toppapuku koko 128 cm
- villapuku tai fleece-asu 128 cm
- toppahattu tai talvipipo
- topparukkaset tai talvihansikkaat
- kirjoja
- dvd-leffoja

jne

K: Mitä tapahtuu yhteydenottoni jälkeen? 

V: Laitamme avunpyyntösi pakkausjonoon. Ilmoitamme sähköpostiisi, kun lastesi apukassit ovat noudettavissa. Noutopäivä on useimmiten keskiviikko, sillä toimimme vapaaehtoisvoimin.  Voimme taata, että keskiviikoisin apukasseja voi noutaa aamupäivällä tai alkuillasta. Ajoittain suositut koot ovat hyllyistämme loppu, joten kaikkien toiveiden toteutumista emme voi taata.

K: Olen jo Hope LPR:n asiakas. Milloin voin pyytää seuraavan kerran apua?

V: Voit asioida Hopella 4 kertaa vuodessa. Jos olet asioinut edellisen kerran tammikuussa, voit seuraavan kerran pyytää apua huhtikuussa.

K: Lapseltani hajosi kengät ja kävimme vasta toissa viikolla, enkö tosiaan voi tulla kuin vasta yli 1,5 kk päästä? Meidän perhelle jäi niin vähän käyttörahaa tälle kuulle, etten pysty ostamaan sillä kenkiä.

V: Tämä on ns. akuuttiasia. Mikäli lapselta hajoaa jotain, tai jotain ei ole, meille pääsee muutamien päivien sisällä hakemaan tämän puuttuvan vaatteen tai kengät. Lähettämällä yhteydenottopyynnön ja kuvaamalla tilanteen lappeenranta@hopeyhdistys.fi, järjestämme sinulle ajan pikaisesti

 K: Milloin perheeni voi hakea teiltä ruoka-apua?

V: Jos olette meidän asiakasperhe, voit käydä hakemassa ruoka-apua etukäteen ilmoitettuna ajankohtana. Tällä hetkellä ruoka-apupäivä on keskiviikko klo 10-12.

K: Voinko saada Hopelta rahaa ruokaan?

V: Emme voi antaa ruokarahaa. Toisinaan, kuten joulun aikaan, meillä oli jaettavana ruokalahjakortteja. Voimme pakata perhekäynnille teille ruoka-apukassin sisältäen Vaasan tuotteita.

K: Millaista apua voimme saada Hopelta?

V: Varastossamme on pääsääntöisesti hyväsydämisten ihmisten lahjoittamaa käytettyä vauvojen, lasten ja nuorten vaatetta ja muuta kodin tekstiilejä (matot, verhot, liinavaatteet, pyyhkeet, vauvalakanat jne.) Vaatteet ovat ajanmukaisia, siistejä ja ehjiä, siis täysin käyttökelpoisia. Lisäksi meillä on lasten harrastusvälineitä (luistimet, sukset yms)  ja vauva-ajan tarvikkeita (vaunut, sitterit, turvaistuimet). Näin syyskauden alussa pyrimme pakkaamaan kasseihin myös toppavaatteet, jos hyllyssä sopivia löytyy.

K: Voinko toisen puolesta apua Hopelta?

V: Et voi. Perheen pitää itse hakea meiltä apua.

Yhdessä & Yhteisesti


Hope ry Lappeenranta


Kommentit

Suositut tekstit