Kaiken toiminnan ydin

Vauva- ja taaperohylly

Me vapaaehtoiset touhuamme pääosin varastolla, mikä sijaitsee Kaukaalla,  osoitteessa Standertskjöldinkatu 1, 53200 Lappeenranta. Tilassa on aiemmin toiminut mm. Tackla. Toki osa vapaaehtoisista tekee vapaaehtoishommia kotoaan käsin; esim. sometiimi päivättää somea ja blogiporukka kirjoittaa, sähköpostitiimi huolehtii ajanvarauksista ja yritysyhteistyötiimi hoitaa yhteyksiä maakunnan yrityksiin. Tempaukset ja kampanjat pyörivät muun toiminnan ohessa. Varastossa vastaanotetaan ja lajitellaan lahjoituksia sekä tavataan perheitä. Varaston päävastuu on Soile Jäkälällä ja Nilla Suhosella. He pitävät huolen, että tavara hyllyissä on moitteettomassa kunnossa. He myös ohjeistavat taitavasti uusia vapaaehtoisia, sillä lajittelusta on hyvä aloittaa vapaaehtoistyö. Soile muutenkin on meidän toiminnan sydän. Hän käytännönihmisenä ajattelee ensimmäisenä, miten autetaan perhettä parhaiten ja myös toteuttaa ajatuksensa. 


Isot lapset ja farkkurekki

Kaikki vapaaehtoiset voivat käytännössä tehdä, ihan kaikkea. Meillä ei ole varsinaista organisaatiokaaviota, sillä meidän tiimi on malliltaan pilvi. Yhteistyö ja sisäinen kipinä määrittää sen, minne pilvi kulkee ja millä vauhdilla.  Meillä vallitsee iloinen karjalainen pöhinä ja se on tarttunut myös lahjoittajiin. Vapaaehtoistyötä tehdään hyväksyen toisen vapaaehtoisten erilaisuus ja toiminnan keskiössä ovat aina lapset. Yksityishenkilöt ovat ottaneet meidän upeasti vastaan, sillä tavara kiertää hurjaa kyytiä. Meillä on käynyt kuutisenkymmentä perhettä ja sitä myöten yli 100 lasta.  Yritysyhteistyöstä sen verran, että myös maakunnan yritykset ovat lähteneet hienosti mukaan. Yhteisöllisyys on valttia, mutta tukijoukoistamme kirjoittelemme myöhemmin lisää.


Talviurheiluvälineitä

Varastolla on lahjoitusiltana (keskiviikko klo 17 -19) aikamoinen kuhina. Sekä lahjoittajat että vapaaehtoiset ovat hyvällä tuulella ja tilassa vallitsee tasainen tohina ja puheensorina.  Teemme kaikki yhdessä töitä hyvän asian puolesta ja vapaaehtoiset arvostavat suuresti lahjoittajien tukea. Ilman lahjoittajia meidän hyllyt olisivat tyhjiä. Teemme auttamistyötä yhdessä; vapaaehtoiset lahjoittavat aikaansa ja lahjoittajat vaatteita ja tavaroita. Aika hienoa, eikö?

Joku kysyinkin, miten homma pyörii? No, aika helposti. Meillä on säännöllinen viikko-ohjelma ja eri toimintoihin tarvitaan x määrä vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset ilmoittautuvat vuoroihin sähköisesti ja pitävät huolen, että väkeä on riittävästi paikalla. Jos joku sairastuu tai tulee muu este, pitää hankkia joku sijainen tilalle. Toisinsanoen ylipuhua kaveri ;) Ylipuhuminen on kuitenkin helppoa, meillä on omat välineemme viestiä tässä yli 40 hengen porukassa,


Herkkuja valmiina kotiinkuljetettavaksi


Jos luulet, että tämä on keski-ikäisten naisten ompelukerho, olet väärässä. Me olemme kaikki eri-ikäisiä, eri elämäntilanteista ja erilaisella elämänkokemuksella varustettuja. Yhdessä rikastamme toistemme tietämystä eri asioista ja samalla koko ryhmä oppii toimimaan paremmin ja tehokkaammin.  Positiivista yhteisöllisyyttä sanojen varsinaisissa merkityksissä. Meillä hihat heiluvat lajittelutalkoissa keskiviikkoiltaisin. On meillä kaksi miespuolista vapaaehtoista mukana ja se on hienoa. Meillä on hauskaa hyllyjen lomassa ja perhepäivät ovat ikimuistoisia. On hienoa voida auttaa ja nähdä se omin silmin. Ne pikkuiset kädet, mitkä kantavat lelukassia tai helpottuneet vanhemmat, jotka saavat apua arkeensa. Olemme saaneet apujoukoiksi myös muita tahoja. Ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat ovat löytäneet meidät ja hiiop100.fi on tuonut muitakin auttavia tahoja luoksemme. Kaikki apu otetaan vastaan, sillä meidän tarkoitus on auttaa maakunnan perheitä ja tuottaa lapsille iloa.

Yksi toimintomme on ruoka-avun jakaminen. Vaasan-yhteistyö on upea asia, josta pääosin vastaa meidän teräksinen tehotiimi; mm. Mervi, Riitta, Maija ja Sanna. Leivät ja leivonnaiset haetaan Joutsenosta ja perheet hakevat tuotteet Hopen tiloista. Tämä oli pitkänpuoleinen postaus, mutta toivottavasti sait käsityksen siitä, mitä varastolla tapahtuu.  Ja hei, aina saa tulla keskiviikoiltaisin meitä moikkaamaan. Koskaan ei tiedä, vaikka itse innostuisit tulemaan mukaan toimintaan. 


Yhdessä ja Yhteisesti

Hope Lappeenranta

Juhla- ja urheiluvaatteet

Vauva-ajan tarvikkeita

Kommentit

Suositut tekstit