Hopen tarina, mitä Hope on?




Pieni historiakatsaus näin blogin alkuun lienee paikallaan. Mistä kaikki on saanut alkunsa ja mitä me oikeastaan teemme.

Hope – Yhdessä & Yhteisesti Ry syntyi vuonna 2009, perustajiemme tahdosta synnyttää konkreettinen hyvän kierre ja antaa lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Täytämme siis ensi vuonna 10 vuotta. Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö ja toimimme jo 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea.Hope Lappeenranta vastaa toiminnasta koko Etelä-Karjalan alueella ja naapurimaakunnista paikallistoimintaa löytyy Kouvosta sekä Mikkelistä.

Yhdistyksen perustajien, aivan tavallisten äitien ajatus lasten ja lapsiperheiden auttamisesta löysi muotonsa tavaralahjoitusten ja harrastusmahdollisuuksien tarjoamisesta vähävaraisille perheille sekä huostaan otetuille lapsille. Kaikkien aikojen ensimmäinen kohde oli lastenkoti pääkaupunkiseudulla. Lapset ovat maailman toivo! Ihan jokainen meistä voi vaikuttaa millaiseen maailmaan lapset kasvavat ja millaisessa maailmassa me itse haluamme elää.

Meillä Hopessa ei ole kynnystä auttamiseen eikä kynnystä pyytää apua. Me teemme töitä yhdessä, kaikkien hyväksi. Jokainen voi auttaa, vaikka viisi minuuttia kerrallaan. Se riittää! Jos erottaa paidan housuista pärjää hyvin matkassa mukana. Meiltä löytyy puuhaa hyvin laajalla skaalalla; vaatteiden ja tavaroiden lajittelua, puuhaa perheiden kanssa, erilaisia tempauksia ja kampanjoita, varainkeruuta, ruoka-avun jakamista, somehommia ja vaikkapa kirjoitushommia tässä blogissa. Eli, monenlaista puuhaa on tarjolla, kenties juuri siulle?

Lopuksi muutama numerotieto meistä.



Lappeenrannan Hope on toiminut vasta joulukuusta 2017 alkaen, mutta täälläkin on jo hienot numerot: 

 joulukuun loppuun mennessä olemme auttaneet:


  • 26 perhettä
  • 56 lasta on saanut apua kauttamme
  • mukana on tällä hetkellä 40 vapaaehtoista


Seuraavaksi blogissa on luvassa tunnelmia meidän ”toimistolta”, joten pysythän kuulolla!

Yhdessä & Yhteisesti

Hope Lappeenranta



(tekstin lähde http://www.hopeyhdistys.fi/ )

Kommentit

Suositut tekstit