Kesällä kerran..

Kesäkuussa järjestimme asiakasperheillemme ensimmäisen matkan Tykkimäen huvipuistoon Kouvolaan. Liikenne O. Eteläpää Oy:n bussilla matka taittui turvallisesti ja Kesämäen leipomo lahjoitti kaikille mukana olleille lihapiirakat. Mukaan kutsuttiin kouluikäisiä lapsia ja nuoria vanhempineen. Reissu sujui todella hyvin ja kotimatkalle lähti monta onnellista ja iloista lasta.

Vapaaehtoisemme Johanna oli asiakasperheiden
mukana Tykkimäessä.

Salpahotelli tarjosi kesän aikana muutamalle asiakasperheellemme minilomat. Perheet saivat pitkän viikonlopun ajan nauttia kesäpäivistä Salpahotellissa ja ihailla kauniita maisemia. Tämänkaltaiset hotelliyöt ja huvipuistomatkat voivat olla monille perheille ainoita kesälomareissuja. Vähävaraisessa perheessä kesäloma on monesti vieläkin vähävaraisempi mitä arki, joten tällaiset matkat ilahduttavat erityisen paljon.

Myös lemmikkieläimiä muistettiin kesällä, kun Leirin ja Myllymäen Musti ja Mirri järjestivät myymälöissään lemmikkieläinten ruoka- ja tarvikekeräyksen.

Osuuspankin kanssa yhteistyössä järjestetty reppukeräys tuotti tänäkin vuonna hyvän saaliin! Reppu saatiin ainakin kaikkien 1.-3. -luokkalaisten selkään, jotka huomenna aloittavat koulutiensä. Reput jaettiin lapsille tällä viikolla ja varastolla kävi monta iloista lasta sovittamassa itselleen upouutta koulureppua.

Tämän vuoden reppukeräyksen satoa.

Kesätauon jälkeen Hope Lappeenrannan vapaaehtoisilla on kädet täynnä hommia, kun olemme aloittaneet jälleen apukassien pakkaamisen. Avunpyyntöjä on tullut useita kymmeniä, joten pakkausjonoa on!

Autamme vähävaraisia ja kriisinkokeneita perheitä pääasissa lahjoitetulla, kierrätetyllä vaateavulla. Meillä on myös leluja, pelejä ja kirjoja, joita pakkaamme aina apukasseihin mukaan. Meillä ei tilanpuutteen vuoksi ole mahdollista säilyttää huonekaluja tai polkupyöriä, joten meidän kauttamme niitä ei ole mahdollista saada. Silloin tällöin meille lahjoitetaan esimerkiksi lahjakortteja kauppoihin, mutta läheskään jatkuvasti niitä ei ole.

Toimimme siis täysin lahjoitusvaroin ja vapaaehtoisvoimin. Me vapaaehtoiset emme hae lahjoitustavaraa kenenkään luota, emmekä myöskään toimita pakattuja apukasseja asiakasperheille. Toivomme apukassien suhteen pikaista noutoa, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluttua ilmoituksesta. Perheet voivat hakea apua meiltä neljän kuukauden välein, eli jos olet saanut apukassin viimeeksi ennen kesätaukoamme toukokuussa, voit tehdä seuraavan apukassipyynnön syyskuussa. 

Syyskautemme starttaa lahjoitusten osalta viikon päästä keskiviikkona, eli 14.8. Lahjotustavaraa voi tuoda klo. 17-18:30 osoitteeseen Standertskjöldinkatu 1. Lahjoituslauantait jäävät nyt tauolle. Kaikista toimintaamme liittyvistä poikkeuksista ilmoitamme Hope Lappeenrannan Facebook-sivuilla.

Toivotamme kaikille pienille ja isoille koululaisille hyvää koulun alkua ja oikein lämpimiä viimeisiä kesäpäiviä!

Hope Lappeenrannan vapaaehtoiset

Kommentit

Suositut tekstit