Onko tämä edes totta?

Seinägraffiti


Meillä on ollut hulinaa. Me vapaaehtoiset tapasimme toisemme ensimmäistä kertaa marraskuun puolessa välissä. Siinä sitä ihmeteltiin, että miten saadaan auttamistyö pyörimään. Työ alkoi varaston kevyellä remontilla ja huonekalujen haalimisella. Marraskuun lopulla lahjoittajat olivat jo löytäneet meidät ja vaatetta ja kodintavaraa tuli ovesta sisään, välillä aikamoista haipakkaa. Joulu oli tulossa ja ihmisten halusivat auttaa. Se oli meistä ihan mahtavaa! Meitä on nyt 42 vapaaehtoista valmiina auttamaan suurella sydämellä ja lahjoittavat ovat ihanasti auttamistyömme myös mahdollistaneet. 

Ensimmäiset perheet tulivat hakemaan vaate- ja tavara-apua jouluun alkupäivinä. Tammikuun loppuun mennessä ovestamme on saapunut 52 perhettä ja olemme auttaneet 119 lasta. Vaikka sitä lahjoitusvaatetta ja tavaraa on tullut, on sitä myös mennyt. Suosituimmat koot ovat koko ajan kroonisesti loppu. Tyttöjen ja poikien vaatteet vaatekoossa 130 – 160 cm loppuvat aina ensimmäisenä, kunnes lahjoittajat tuovat niitä lisää.  Talvisissa harrastusvälineissä on enää hajakokoja jäljellä. Suksia ja luistimia kaivataan siis edelleen.

Tiesithän, että meille voi lahjoittaa vauvan-, lasten- ja aikuisten vaatteita. Lahjoitettavien vaatteiden tulee olla siistejä, ehjiä ja puhtaita. Otamme vastaan myös leluja, harrastusvälineitä, vauva-ajan tarvikkeita ja erilaista kodintarviketta. Huonekaluja ja sähkölaitteita emme kuitenkaan voi ottaa vastaan. Lahjoitustavaraa ja vaatetta voi tuoda meille aina keskiviikkoisin klo 17 - 19. Osoite on Standertskjöldinkatu 1, 53200 Lappeenranta. Tiloissamme on aiemmin toiminut Tackla ja sitä ennen K-Market. Sisäänkäynti on matalan vaalean rakennuksen oikeassa päässä, lastauslaiturin vieressä. 

Alueen yritykset lähtivät hienosti auttamistalkoisiin mukaan. Parikymmentä yritystä tuki avajaisiamme 1.12.2017. Jouluksi järjestimme joululahjakeräyksen asiakasperheiden lapsille ja eräs paikallinen yritys lahjoitti perheille herkkulaatikoita. Fazer Makeiset Oy tuki meidän joulutoimintaa ja henkilökunta keräsi meille joulupaketteja edelleen jaettavaksi. Aika ihanaa ja hienoa yhteisöllisyyttä, vai mitä ootte mieltä? Myös yksityishenkilöt ja yhdistykset toivat meille joululahjoja, mikä oli niin hienoa. Itse asiassa ihan kaikki tahot olivat mukana jouluisissa auttamistalkoissa. Eräs lappeenrantalainen yritys lahjoitti joulumuistamisrahansa meille ja olimme myös tästä kovin kiitollisia. Te mahdollistitte mm. toppavaate ja hygieniatuoteostot tammikuulle. 

Sovimme Vaasan Joutsenon tehtaanmyymälän kanssa yhteistyöstä ja saamme heiltä kahdesti viikossa asiakasperheillemme tuoreita leipiä ja leivonnaisia. Tästä yhteistyöstä ovat myös perheet olleet kiitollisia. Ruoka-apua jaetaan nyt kahdesti viikossa. Perheiden kassiin sujahtaa niin leipää, pullaa, donitseja ja toisinaan piirakoitakin.  

Vaikka meitä vapaaehtoisia on paljon, niin on meillä paljon toimintaakin. Jokainen vapaaehtoinen osallistuu juuri sopivaksi katsomallaan ajanmäärällä.  Joku auttaa kaksi tuntia kuukaudessa ja joku toinen taas useamman tunnin viikossa. Ja meillä tapahtuu koko ajan, tulette huomaamaan sen myös täällä blogissa. Parasta aikaa varainhankintatiimi miettii, miten kartuttaa varoja toimintaan. Kerätyillä varoilla mahdollistamme mm. ostot perheille, oli kyseessä sitten toppapuku tai lapselle kengät. Toimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisvoimin, kukaan meistä ei saa tekemästään työstä palkkaa tai palkkiota. Mutta paras palkkio on nähdä ilo lapsen silmistä, kun hän saa vaikka luistimet ja pääsee kavereiden mukana jäälle. Vasta tänään eräs äiti kysyi, onko tämä edes totta? On tämä ihan totta. Kun iso määrä auttamishaluisia ihmisiä kokoontuu samaan paikkaan, saamme aikaan pieniä ihmeitä ja ilonpilkahduksia! Iloa myös Sinun päivääsi.


Yhdessä & Yhteisesti


Hope Lappeenranta



Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit